Приховує небезпеку: Вчені розповіли про смертельний вплив мікрохвильовки на людину (фото)

Нагрівання в мікрохвильовій печі позбавляє їжу її первинних поживних властивостей.

Вчені розповіли про смертельний вплив мікрохвильовки на людину. Фото: chelresto.ru.

Сьогодні мікрохвильову піч можна зустріти практично в кожній другій родині. Однак такий спосіб нагрівання їжі може завдати серйозної шкоди здоров'ю, впевнені вчені. Чи варта ця зручність таких жертв? Видання health.changeua.com наводить п'ять причин, чому користуватися мікрохвильовкою небажано. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

По-перше, нагрівання в мікрохвильовій печі позбавляє їжу її первинних поживних властивостей. Що спочатку було корисним, стає "мертвим".

Мікрохвилі знищують вітамін B-12 і користь грудного молока, тому його не можна розігрівати в мікрохвильовці: таке нагрівання призводить не тільки до безповоротного руйнування потужних агентів, що входять до складу молока і борються з бактеріями, але і до майже 18-кратного збільшення кількості шкідливих для немовлят бактерій.

Видання пише, що коли ви розігріваєте продукти в пластикових контейнерах, мікрохвильове випромінювання прямо в їжу вивільняє токсичні хімічні речовини. А, як відомо, канцерогени - це речовини, які не тільки згубно впливають на клітини людини, а й здатні викликати рак.

В ході наукових досліджень у людей, які регулярно споживають розігріті в мікрохвильовці продукти, були виявлені зміни в складі крові - рівень еритроцитів знижується, в той час як кількість білих кров'яних тілець, поряд з рівнем холестерину, значно збільшується.

В кінці-кінців, рівні радіації в діапазоні 2,4 ГГц, що випромінюються мікрохвильовою піччю, впливають як на частоту серцевих скорочень, так і на варіабельність серцевого ритму. Ці рівні знаходяться в межах, названих безпечними, але, як правило, вони викликають негайні і кардинальні зміни в частоті серцевих скорочень.

Задоволення заради користі: На Сумщині чоловік "під контролем поліції" двічі займався сексом із повіями

неділя, 19 травень 2024, 3:40

У Сумській області поліція викрила сутенерку, яка втягнула у заняття проституцією свою знайому. Для того, щоб провести розслідування, поліція залучила чоловіка, якому жінки двічі надавали секс-послуги. Про це йдеться у вироку Охтирського міськрайонного...

Всі пояси в одних руках вперше за 25 років: Олександр Усик здобув важку перемогу у суперчемпському бою з Тайсоном Ф'юрі

неділя, 19 травень 2024, 3:06

Українець був визнаний абсолютним чемпіоном роздільним рішенням суддів. Тепер весь боксерський світ сподівається побачити повторний бій двох великих надважковаговиків. Чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF українець Олександр ...