"Примазаться к ситуации не получится": Захарченко боїться повернення донецької "еліти", яка може позбавити його влади в "ДНР"

Ватажок терористів готовий розширити список осіб "нон грата", яких не пускатимуть на територію "республіки".

Терорист Захарченко. Фото:ntv.ruВатажок "ДНР" Олександр Захарченко зібрався виставити рахунок донецьким олігархам і заявив, що колишній еліті Донецька не вдасться повернутися. Головний сепаратист "ДНР" обіцяє розширити "список персон нон грата", оскільки боїться, що еліта, яка виїхала, повернеться і відбере у нього владу. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Захарченко заявив, що у "ДНР" багато як зовнішніх, так і внутрішніх ворогів, і саме олігархи допустили свавілля в Донбасі, хоча в їх силах було не допустити розділення території.

"Всі наші олігархи могли зробити так, щоб Донецька область залишилася оплотом законності і порядку на всій території України. А замість цього тут почалося якесь бандерівське божевілля за участю хворих людей. У кожного були свої бубнові інтереси. Одні хотіли отримати владу, інші розширити бізнес, а потім, коли сталося все це, еліта затихла і стала вичікувати, хто переможе", - заявив Захарченко під час спілкування з сепаратистськими ЗМІ.

Далі Захарченко похвалив себе за "відновлення миру, роботу заводів" і попередив, що у тих бізнесменів, хто планує повернутися, "примазатися" до ситуації не вийде.

"Але як вони хочуть повернутися? Працювати не хочуть, їм потрібна влада, вони вийдуть на червону доріжку і подякують усім за порятунок. Мовляв, спасибі вам, що врятували нас гуманітарною допомогою. Та ні, хлопці, це не те, що ви повинні зробити . Якщо оцінювати обсяг гуманітарки, надісланої сюди, і тих податків, що не надійшли до "республіки", так я вам ще й рахунок надам", - пригрозив донецький терорист.

Захарченко впевнений, що донецька еліта, коли повернеться, то відбере у нього владу в момент проведення місцевих виборів. У той же час він повідомив, що націоналізації підприємств донецьких підприємців, з забороненого до в'їзду в "ДНР" списку осіб, він поки не планує.

"Все буде в рамках "указу", про націоналізацію поки рано говорити. Навіть незважаючи на те, що ми не визнані, багато підприємств працюють не в нашому правовому полі і платять податки в український бюджет. Від нас йдуть зарплати, податки. Але всі ці підприємства належать "ДНР", вони знаходяться на нашій землі, і тільки питання часу, як ми з цим далі будемо розбиратися", - заявив ватажок "ДНР".

Як відомо, 1 червня з'явився "указ" Захарченка, згідно з яким заборонений в'їзд ряду осіб на окуповану територію. Серед фігурантів списку: Рінат Ахметов, Раїса Богатирьова, Сергій Курченко, Сергій Тарута, Юрій Бойко, Борис Колесніков та інші. У списку всього на даний момент 46 чоловік.

"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

вівторок, 16 квітень 2024, 15:30

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...