"Притягнемо силоміць": ГПУ обурена неявками Лещенка до суду

На призначене судом засідання 29 грудня 2016 року нардеп чомусь не з'явився.

Сергій Лещенко. Фото: "112 Україна"

Генеральна прокуратура України попереджає народного депутата Сергія Лещенка, що у разі повторної неявки до суду 25 січня, його можуть доставити туди в супроводі Національної поліції. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Обов’язковою є присутність особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. У разі ухилення від явки на виклик судді цю особу може бути органом внутрішніх справ (Національною поліцією України) піддано приводу", - підкреслює Генпрокуратура.

У відомстві нагадали, що на призначене судом засідання 29 грудня 2016 року нардеп не з'явився. "Генеральна прокуратура закликає народного депутата дотримуватись вимог законів та прибути 25.01.2017 на чергове судове засідання до Печерського районного суду (м. Київ, пров. Хрестовий, 4) з метою реалізації права на захист та надання можливості суду прийняти законне рішення у межах розумних строків", - заявили в ГПУ. Нагадаємо, 29 грудня 2016 року через неявку нардепа Сергія Лещенка до суду у справі про порушення при купівлі квартири судове засідання перенесли на 25 січня 2017 року.

Довідка: 6 вересня 2016 року розгорівся скандал навколо купівлі Сергієм Лещенком квартири в центрі Києва площею 200 квадратних метрів за 7,5 млн грн. Нардеп пояснив, що велику частину грошей позичив у засновника "Української правди" Олени Притули, а ще деякі кошти - у своєї дівчини-діджея Анастасії Топольської.

19 вересня НАБУ перевірило всі джерела коштів на цю квартиру і знайшло деякі порушення в отриманні Лещенком безвідсоткової позики від Притули. Водночас сам нардеп стверджує, що НАБУ все переплутало. Наприкінці жовтня ГПУ почала досудове розслідування у цій справі.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...