Радіти смерті не можна. Але можна радіти з того, що зло, яке чинила така людина, нею вже не примножується - Євстратій Зоря про смерть Чуркіна

Архієпископ УПЦ КП порівняв постпреда Росії в ООН Віталія Чуркіна зі "сталінським катом" Андрієм Вишинським, який був одним з його попередників.

Архієпископ Євстратій Зоря. Фото:Online.ua

У зв'язку зі смертю постійного представника Росії в ООН Віталія Чуркіна архієпископ Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Євстратій (Зоря) згадав про долю радянського дипломата Андрія Вишинського, який раптово помер від серцевого нападу в Нью-Йорку. Про це архієпископ написав у своєму Facebook, передають Патріоти України.

"Тільки нещодавно згадував про долю сталінського ката Вишинського, який був одним з попередників Чуркіна на посаді. Бог нехай воздасть їм обом те, що заслужили.

P.S. Радіти смерті не можна. Але можна радіти з того, що зло, яке чинила така людина, нею вже не примножується", - підкреслив він.

Як відомо, сьогодні міністерство закордонних справ РФ повідомило про смерть Чуркіна. У російському зовнішньополітичному відомстві відзначили, що дипломат помер за день до свого 65-річчя. За даними видання New York Post, Чуркін помер в результаті перенесеного серцевого нападу.

Вишинський виступав як державний обвинувач на трьох Московських процесах 1936-1938 років. Під час "Великого терору" 1937-1938 років він входив до складу Комісії НКВС СРСР і прокурора Союзу РСР, яка розглядала в позасудовому порядку справи про шпигунство. Список засуджених до розстрілу і висновку кур'єром вирушав на підпис Вишинського. 29 грудня 1937 року Вишинський і нарком внутрішніх справ Микола Єжов, розглянувши списки на 1000 осіб латиської національності, засудили до розстрілу 992 людини.

Народний електромобіль по-китайськи: Geely виводить на ринок новинку ціною у $6800 з досить пристойними параметрами (фотофакти)

середа, 8 травень 2024, 3:25

Створено електромобіль Geely Panda Go Kart Edition. Модель презентують 9 травня. Її вартість 6 800 доларів. Про це повідомляє CarNewsChina. . Авто позиціонують, як карт для міста. Воно має агресивніші бампери, обвіс та антикрило на даху та оригінальні...

"Прошу звинувачувати у моїй смерті Путіна і росіян": Нові подробиці щодо загибелі жінки в дендропарку Кропивницького

вівторок, 7 травень 2024, 23:55

У дендропарку у Кропивницькому Кіровоградської області 7 травня жінка впала з оглядового колеса. Факт її загибелі "Суспільному" підтвердила речниця поліції області Віталіна Бевзенко, нагадують Патріоти України. З її слів, інформація на номер 102 надійш...