Рахівський самосуд: На Закарпатті за спробу підпалу своєї машини власник з другом вбили чоловіка

Підпали автомобілів уже років десять у цьому регіоні стали найпоширенішим способом особистого зведення рахунків.

На Закарпатті зростає злочинність? Фото: "Новини Закарпаття"

У ніч на п’ятницю в Рахові була здійснена чергова спроба підпалу автомобіля. Як повідомили на сайті голови Закарпатської ОДА, на одній із міських вулиць двоє злочинців пролізли на приватне подвір’я й почали обливати легковик «Ауді-А6» пальним із пластикової пляшки. Це побачив через вікно власник машини, котрий разом зі знайомим вибіг на подвір’я. Новину передають Патріоти України.

Палії, зрозумівши, що їх викрито, спробували втекти, так і не встигши підпалити машину. Одному з них це вдалося, а другого власник машини з другом підстрелили з травматичного пістолета, переробленого під бойовий. Після чого, наздогнавши, почали бити пораненого руками й ногами. У результаті палій загинув.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження, власник машини зі знайомим затримані, особу загиблого встановлено (це місцевий мешканець). Причини невдалого підпалу, а також усі обставини злочину, зараз з’ясовує слідство.

– Підпали автомобілів уже років десять на Закарпатті стали найпоширенішим способом особистого зведення рахунків, – коментує подію голова ОДА Геннадій Москаль. – Легковики палять і правоохоронцям, і підприємцям, і прикордонникам, і пересічним громадянам по кілька разів на тиждень, а паліїв так і не затримують. Я говорю про це майже на кожній апаратній нараді в обласній адміністрації. Нерозкриття злочинів і безкарність злочинців не може тягнутися вічно, рано чи пізно це призводить до самосуду. Нічний випадок у Рахові – красномовний доказ цьому. Всі обставини того, що сталося, зараз з’ясовує слідство, але цей випадок має стати як сигналом для правоохоронців, котрі мусять нарешті навчитися розкривати підпали, так і для самих паліїв. Бо самосуд буває дуже жорстоким і страшним!

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...