"Рахував дні до повернення в український Донецьк": Стали відомі подробиці про майора поліції, якого підірвали під Маріуполем

Після того, як його рідне село захопили, Владислав Макаревич перевіз рідних до столиці, а сам залишився в Донецькій області.

Автомобіль, в якому загинув Владислав Макаревич. Фото: avdeevka.city.

Владислав Макаревич, майор поліції, який у складі зведених загонів служив в Авдіївці, загинув вчора в результаті підриву автомобіля під Маріуполем. Про це повідомляє "avdeevka.city", передають Патріоти України.

Після того, як його рідне село захопили, Владислав перевіз рідних до столиці, а сам залишився в Донецькій області. Загиблий усвідомлював, що він потрібніший тут. "Він щиро вірив, що повернеться в український Донецьк і рахував дні до того, як це станеться", - згадує знайомий.

Владислав народився в 1981 року. Він почав працювати в правоохоронних органах в 1999-му. "У складі зведених загонів поліції Владислав ніс службу в Авдіївці, документував наслідки обстрілів, доставляв гуманітарну допомогу в обстріляні райони, допомагав людям, які залишилися на межі виживання. Паралельно виконував і свої безпосередні обов'язки - затримував водіїв, які вбили на дорозі людину і втекли з місця ДТП, викрадачів автомобілів, залучав до відповідальності п'яних за кермом", - так згадують про загиблого бійця у відділі комунікації ГУ НП у Донецькій області.

З вересня 2017 року Владислав став тимчасово виконуючим обов'язки начальника сектора реагування патрульної поліції Центрального відділу поліції (Маріуполь). Поховати Владислава Макаревича планують у рідному селі Желанне Ясинуватського району, де залишилися його батьки.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...