Реформи в освіті: В Україні з'являться шкільні офіцери поліції

До завдань шкільних офіцерів входитиме контроль за порядком, розв'язання конфліктів, спілкування з дітьми та батьками і проведення уроків з правил дорожнього руху.

За порядком в одеських школах слідкуватимуть ШОПи. Фото: dumskaya.net.

До осені в Одесі з'явиться новий структурний підрозділ патрульної поліції - в майбутньому навчальному році за порядком в школах слідкуватимуть спеціально навчені шкільні офіцери поліції. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

З початку тижня в Одесі проходить тренінг для патрульних поліцейських, які незабаром почнуть працювати зі школярами.

"Три одеських патрульних пройшли спеціальне навчання в Києві і зараз проводять заняття для своїх колег. На заняттях вивчають право, психологію, ігрову форму навчання дітей", - пояснила нам спікер патрульної поліції в Одесі Алла Марченко.

Після закінчення занять звання "Шкільний офіцер поліції" в Одесі отримають 27 осіб.

"Закріплення буде проходити за міськими школами. Так, кожному офіцеру дістанеться по 3-4 школи. Буде тісна взаємодія з колективом навчального закладу та з дітьми", - додали в поліції.

До завдань шкільних офіцерів входитиме контроль за порядком,розв'язання конфліктів, спілкування з дітьми і батьками та проведення уроків з вивчення правил дорожнього руху. У разі необхідності в органах обіцяють залучати співробітників кримінальної міліції у справах неповнолітніх.

"Також поліцейські будуть стежити за дотриманням прав дітей", - обіцяють правоохоронці. Крім того, для підлітків створять центр апробації, де важкі підлітки зможуть отримати психологічну допомогу.

У Нацполіціі розповіли, що свої навички шкільні офіцери почнуть відточувати вже в червні, працюючи в пришкільних та міських таборах. В патрульній поліції пояснюють, що таку систему намагалися впровадити і раніше, але зробити це не виходило. Зараз же на новий підрозділ покладають чимало надій.

"У цьому проекті дуже багато нововведень, які повинні прижитися, і принести позитивні результати в правовому вихованні дітей", - відзначає Марченко.

Відзначимо, охороняти школи офіцери не будуть - в кожному навчальному закладі залишиться колишня охорона.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...