Резонансна подія: Поліція закрила справу проти мешканця Київщини, який застрелив грабіжника

Слідство визнало, що житель Сухолуччя, захищаючи за допомогою зброї дружину і будинок від зловмисників, не перевищив заходи необхідної оборони.

Ілюстрація:firtka.if.ua

Поліція закрила кримінальне провадження проти жителя села Сухолуччя Київської області, який в кінці березня 2017 року застрелив одного з грабіжників, які пробралися в його будинок і побили дружину. Про це в Facebook повідомив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, передають Патріоти України.

"Слідчим Нацполіції за погодженням з прокуратурою закрито кримінальне провадження за фактом скоєння навмисного вбивства при можливому перевищенні меж необхідної оборони", - повідомив він.

Геращенко нагадав, що 26 березня 2017 року у будинок жителя Київської області увірвалася банда грабіжників у складі чотирьох осіб і почала бити його дружину. В результаті глава сім'ї застрелив одного з нападників із зареєстрованого мисливського карабіна.

За словами депутата, досудове розслідування встановило, що глава сім'ї не порушив закон, застосувавши зброю для захисту будинку і сім'ї. Геращенко зазначив, що п. 5 ст. 36 КК України передбачає повне звільнення від кримінальної відповідальності в тому випадку, якщо громадянин захищає своє житло від протиправних посягань.

"Не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, а також для відвернення протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, заподіяної тому, хто посягає", - процитував парламентарій відповідну норму кодексу.

Також Геращенко опублікував постанову слідчого про закриття кримінального провадження проти чоловіка, який стріляв у грабіжників.

Як відомо, 8 березня 2017 року в Київській області чоловік застрелив з мисливського карабіна одного із зловмисників, які проникли в його будинок з метою пограбування. Трьох підозрюваних у нападі, які виявилися громадянами Росії, згодом затримали правоохоронці.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...