Річниця героїчної загибелі: Львів вшановує пам'ять бойового генерала АТО

Заходи щодо вшанування пам’яті Сергія Кульчицького відбудуться на території 2-ї Галицької бригади Національної гвардії України та на могилі героя на Личаківському кладовищі.

Генерал Сергій Кульчицький. Фото: Антикор.

29 травня 2017 року, на третю річницю з дня загибелі Героя України одного із творців Національної Гвардії України генерал-майора Сергія Кульчицького, у Львові відбудуться помінальні заходи. Про це повідомили у прес-службі Національної Гвардії, передають Патріоти України.

Заходи щодо вшанування пам’яті Сергія Петровича відбудуться на території 2-ї Галицької бригади Національної гвардії України, в гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла та на могилі героя на Личаківському кладовищі.

План заходів:

08.30 - 09.10 - мітинг, покладання квітів до погруддя Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, проходження урочистим маршем на території військової частини 3002 (Львів, вулиця Княгтні Ольги, 105);

10.00 - 10.40 - панахида в гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла (Львів, вулиця Театральна, 11);

11.00-12.00 - покладання квітів на могилі Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького та інших воїнів Національної гвардії України, що загинули під час захисту цілісності та незалежності України в зоні проведення АТО (Львів, вулиця Мечникова, 33).

Генерал-майор Сергій Кульчицький загинув 29 травня 2014 року поблизу Слов'янська. Знаходився у гелікоптері Мі-8МТ Національної гвардії України, який після розвантаження харчових продуктів та проведення ротації особового складу на п'ятому блокпосту, повертаючись з району гори Карачун, зазнав обстрілу, що вівся з лісосмуги, та був підбитий.

Катастрофа, спричинена пострілом із переносного зенітного ракетного комплексу, забрала життя шістьох військовослужбовців Нацгвардії: генерал-майора Сергія Кульчицького, полковника Сергія Бульдовича, майора Віталія Куриловича, капітана Сергія Кравченка, прапорщиків Валентина Білошкурського і Віктора Ліпського, та шістьох працівників спеціальної роти міліції УМВС України в Івано-Франківській області: старших лейтенантів міліції Петра Безпалька і Василя Семанюка, старшого прапорщика міліції Володимира Шарабуряка, прапорщика міліції Володимира Лисенчука, старшини міліції Петра Остап’юка, старшого сержанта міліції Віктора Яков’яка.

Перейдуть в онлайн-формат: Росія скасовує проведення ходи "Безсмертний полк"

вівторок, 23 квітень 2024, 19:40

У Москві скасовано проведення ходи «Безсмертний полк» 9 травня. Натомість подія відбудеться в онлайн-форматі. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на організаторів акції, передають Патріоти України. Як заявила перша заступниця голови комітету...

"Ніхто з його рідні в РФ більше не живе, але...": Легенда українського тенісу звинуватив зірку Росії в лицемірстві

вівторок, 23 квітень 2024, 19:28

За словами спортсмена, він вважає Медведєва лицеміром, який не висловився про війну в Україні. «Я знаю, що він із сім'єю виїхав із Росії у 2017 році. Ніхто з його близьких у Росії не живе. Але він, як риба, набрав у рот води, він досі мовчить і нічого ...