Рік без Кузьми: згадаймо Скрябіна, пісні та цитати (відео)

Велич людини можна збагнути лише після її смерті. Так само і з народною любов’ю до артиста. Скільки їх було? А пам’ятають десяток-два. Яковченка, Бикова, Івасюка, Миколайчука, Квітку Цахес, Ступку… Мабуть не забудуть і Андрія Кузьменка…​

Андрій КузьменкоВ чому секрет цих людей? Мабуть артист має бути більше ніж артист, щоб після смерті сучасники довго зберігали їх в своїх живих серцях, розмірковують Патріоти України

2 лютого 2015 року в ДТП загинув Андрій "Кузьма" Кузьменко – український співак, лідер гурту "Скрябін". Окрім музики Кузьму цікавило телебачення та література: він був ведучим багатьох телевізійних проектів, зокрема "Шанс" і "Шиканемо", а у 2006 році видав автобіографічну книгу "Я, Побєда і Берлін". У жовтні 2014-го запустив власне інтернет-радіо під назвою "S.R.A.K.A.—Своє Радіо Андрія КузьменкА", на якому, за його словами, грала музика, яку він слухав в машині.

Кузьма запам'ятався шанувальникам гарним почуттям гумору, веселою вдачею та глибокими змістовними текстами – його згадують як талановиту позитивну людину, а пісні вже давно розібрали на цитати. Журналісти gazeta.ua намагалися вибрати краще з його пісень та цитат, щоб разом згадати великого українця.

"Моє головне джерело енергії - слухачі. Буває, виходиш на сцену зовсім розбитий, з високою температурою, а зал починає тобі підспівувати, причому тексти знає краще від мене, - хворобу як рукою знімає"

"Критика то ужасна штука. Критику можна слухати лише від тих людей, що досягли вищого рівня аніж ти. Люди, які не досяли навіть твого рівня, вони тобі завидують, а не критикують. То є нормальна природня реакція людини"

"Можна опустити руки, сказати: немає грошей, немає охоти... А можна засучити рукава і вже зараз починати плекати своє майбутнє!"

"Якщо хтось плюнув тобі на плечі, є надія на те, що він просто не доплюнув на того, хто йшов перед тобою"

"Краще бути оптимістом, який нічого не знає, ніж загинатися і ростити собі горб від того, що навколо самі проблеми"

"Запам'ятайте - нема добрих політиків. П'ять президентів намагалися довести нам,що у нас кльова країна,але вона кльова лише тут,серед простих людей. Великі люди великої країни,не слухайте нікого. Вони всі козли крім тих людей,які ходять по землі і відчувають її ногами".

В Україні чоловіків заохочуватимуть мобілізуватися до війська - депутат розповів подробиці

понеділок, 13 травень 2024, 14:59

Чоловіків призовного віку заохочуватимуть мобілізуватися до лав ЗСУ грошовим забезпеченням – планується його підвищення до 170 тис. грн для бійців на передовій. Про це в інтерв’ю «Телеграфу» розповів член комітету Верховної Ради з питань національної б...

Експорт українського морозива побив усі рекорди - от хто купує найбільше

понеділок, 13 травень 2024, 12:56

Українське морозиво завойовує все більше прихильників по всьому світу, про що свідчать ріст масштабів експорту цього продукту. Зокрема у 2023 році обсяги продажу десерту за кордон сягнули рекорду, а найбільше українського морозива вивезли у Молдову та ...