Роми організували флешмоб та вимагають припинити приниження

У соцмережах почалася акція під назвою "Я ром а не злочинець!"

Фото: "Сегодня"

Після бунту у селі Лощинівка Одеської області через вбивство 9-річної дівчинки, проми вирішили відстоювати свої права. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

"Ромы просят не винить целый народ из-за преступления одного человека. Так, студенты Ромского образовательного фонда запустили в соцсетях акцию в поддержку национальности. На данный момент к ней присоединились несколько десятков человек со всей Украины. Инициаторами стали участники тренинга, который проходил в рамках проекта "Стажировка в органах местного самоуправления для цыганской молодежи" во Львовской области", - пише видання.

Юнаки опублікували свої світлини з написом "Я ром, а не злочинець!" у соцмережах та закликають всіх небайдужих підтримати акцію.

"Мы ни в коем случае не поддерживаем совершение преступлений, и если в Лощиновке были или есть проблемы, то их должны решать правоохранительные органы в рамках законодательства. Но мы против автоматического обвинения представителей национальных меньшинств из-за преступлений конкретных людей. Уверен, органы смогут профессионально разобраться в сложившейся ситуации", - заявив ініціатор флешмобу Іван Коржов.

"На данном этапе из деревни выехали четыре семьи. Мы, в свою очередь, предоставили машины, чтобы помочь в переезде. В Лощиновке никто из них не останется — сами понимают, что жить там не смогут", - розповіла голова Ізмаїльської райадміністрації Валентина Стойкова.

Одеська поліція контролює ситуацію у селі. Також на допомогу завжди готові приїхати "хоч 200, хоч 300" активістів полку "Азов".

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

неділя, 28 квітень 2024, 14:18

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн казино без відповідної ліцензії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти...

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...