"Росія вже веде боротьбу проти його створення": Білецький розповів, чого найбільше боїться Путін

Балто-Чорноморський союз - це геополітична альтернатива для Центральної та Східної Європи, яку Кремль прагне не допустити всіма силами.

Андрій Білецький. Фото:dt.ua

Балто-Чорноморський союз - це реальність, Росія вже веде боротьбу проти його створення. Про це заявив ЛІГА.net депутат Андрій Білецький, коментуючи презентацію проекту Intermarium на науково-практичній конференції "Балто-Чорноморський союз: геополітична альтернатива для Центральної та Східної Європи", передають Патріоти України.

"Ми бачимо, що Росія вже превентивно грає проти цього блоку, накручуючи україно-польське протистояння. Штучно створюючи протиріччя, яких ще вчора не було, а сьогодні вони піднімаються за російські гроші і через російські канали впливу", - сказав він.

За словами Білецького, тему створення балто-чорномоского союзу необхідно обговорювати вже сьогодні.

"Суспільство має розуміти, що Україна - це гравець. Вона не є чиїмось вічним придатком, Росії, Євросоюзу, ще когось. Вона повинна вибудовувати свою лінію, свою стратегію. Необхідно усвідомлювати, що у нас є союзники в країнах Центральної та Східної Європи, навіть в Австрії, не кажучи вже про Хорватію, Чехію, Польщу, Угорщину, країни Балтії, Грузію.

Навіть в білоруській пресі зараз піднімається питання балто-чорноморського співробітництва. Ці країни бачать загальний інтерес, у нас є платформа. Можливо, це більш реальний варіант, ніж вступ до Євросоюзу", - пояснив він.

Білецький зазначив, що окремі елементи інтеграції вже реалізуються у відповідь на існуючі виклики.

"Це польсько-литовсько-українська бригада, це Вишеградська четвірка. Саме життя показує, що об'єднання цих країн реальність. Це питання сьогоднішнього дня", - додав він.

Білецький підкреслив, що мета конференції задати дискурс серед українського суспільства. "Ми хочемо знайти союзників, які будуть задавати такий же дискурс в країнах Центральної Європи, які ми бачимо своїми союзниками. Ми будемо впливати в першу чергу на громадську думку і на еліти.

Коли ця ідея буде сприйнята, її реалізація буде набувати конкретних обрисів. Це нешвидкий процес. Нам потрібно його пройти швидко заради нашої безпеки і виживання, але це не рішення одного дня. Проте ми починаємо це робити", - сказав він.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...