Розчарувалася в "русском мире": Екс-депутатка "ЛНР" приїхала в Україну за пенсією

Колишня активістка "антимайдану" вважає свою участь в діяльності сепаратистського "парламенту" "республіки" помилкою і почала активно співпрацювати зі слідством.

Затримана екс-депутатка "ЛНР". Фото:https://ssu.gov.ua/

Співробітники Служби безпеки України затримали на Луганщині екс-депутата так званої "народної ради "ЛНР" першого скликання". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ.

Повідомляється, що колишня активістка "антимайдану" нещодавно повернулася на підконтрольну Україні територію, але встигла оформити і отримати українську пенсію і переселенські виплати.

"Правоохоронці встановили, що мешканка Луганська увійшла до складу "народної ради ЛНР" відразу після її створення, де активно займалася "законотворчою діяльністю", - йдеться у повідомленні.

За свідченням колишньої "депутатки", насправді "закони" готували фахівці з Росії, копіюючи російські аналоги з незначними корективами. Вже у готовому вигляді тексти передавалися "депутатам "ЛНР".

"За її словами, не всі "обранці" навіть розуміли їхній зміст, але одностайно голосували за їхнє прийняття", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що жінка розчарувалася в ідеалах "луганської державності" і залишила окуповану територію області. Сьогодні вона вважає свою участь в діяльності сепаратистського "парламенту" помилкою і почала активно співпрацювати зі слідством.

Колишній "депутатці ЛНР" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Падала, але вставала: 98-річна українка самотужки втекла з окупованої території (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 19:30

98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Поліцейські із загону «Білі янголи» спільно з військовими доставили її в пункт допомоги. Про це розповіли у Головному управлінні Нацполіції в Донецькій області, передають Патріоти України. Л...

Новий закон щодо мобілізації в Україні: Чи заберуть житло та авто через неявку до ТЦК

понеділок, 29 квітень 2024, 18:58

Напередодні набуття чинності нового закону, де йдеться про мобілізацію по-новому, серед юристів розпочались дискусії про те, чи стане, наприклад, несплачений штраф приводом для арешту та подальшого продажу з аукціону майна ухилянта, передають Патріоти ...