"Роздратування – це дуже м'яко сказано. Швидше це презирство, ненависть" - активіст про реакцію чехів на мотопробіг путінських байкерів

Демонстративний проїзд мілітаристського, напівгопницького, хуліганського зборища з радянською символікою, що відображає не пам'ять про Другу світову і перемогу над фашизмом, а саме імперськість сьогоднішнього Кремля, дратує чехів до неймовірності.

У суботу, 6 травня, байкери прокремлівського клубу "Нічні вовки" планують проїхатися центром Праги – Вацлавською площею. Про це інформують Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

У столиці Чехії "вовків" зустрінуть активісти, обурені цією акцією.

"Протести чехів викликає насамперед демонстративний проїзд таким святим місцем, де були спалення, як відомо, Яна Палаха і Яна Заїца, виступала величезна кількість важливих політичних і громадських діячів. Вацлавська площа є буквально серцем Чехії. Це не образ, це дійсно там, де основні мітинги протестів, наймасовіші маніфестації громадські – вони були переважно на Вацлавку", – пояснив громадський активіст, організатор празького фестивалю російської культури Kulturus Антон Літвін.

"І саме тому такий демонстративний проїзд таких наполовину мілітаристських, наполовину якихось гопницьких, хуліганських забав з радянською символікою, які, до того ж, абсолютно очевидно, відображають не пам'ять про Другу світову війну і перемогу над фашизмом, а саме імперськість сьогоднішнього Кремля. Саме це викликає роздратування – це дуже м'яко сказано. Практично презирство, ненависть – тут будь-яке слово підійде. Реакцію чехів на цей проїзд, звичайно, складно передати словами", – зазначив він.

Як відомо. представники прокремлівського байкерського клубу вже третій рік поспіль намагаються напередодні 9 травня провести мотопробіг від Москви до Берліна.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...