Розтрата майна держкомпанії: Екс-нардепу з сином загрожує до 12 років в'язниці за злодійські схеми в "Украгролізингу"

Розслідування щодо махінацій Василя і Миколи Шпаків завершено, справу відправили до суду.

Ілюстрація:iev.aero

Колишньому голові Національної акціонерної компанії "Украгролізинг" Миколі Шпаку і його батькові, екс-нардепу Василю Шпаку загрожує від 7 до 12 років в'язниці за розтрату майна держкомпанії. Про це повідомили в прес-службі Департаменту захисту економіки Національної поліції України, передають Патріоти України.

У поліції повідомили, що екс-депутат і його син звинувачуються в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 27 і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. "Вартість майна, яким вони заволоділи, становить 114 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, 13 квітня 2016 були затримані Василь Шпак та його син Микола. 1 липня 2016 року голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький повідомив, що на майно підозрюваних були накладені арешти на суму близько 50 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що протягом 2009-2011 років за постановою Василя Шпака і за вказівками Миколи Шпака співробітники компанії "Украгролізинг" уклали з ВАТ "Брацлав" 7 договорів поставки сільськогосподарського обладнання. Частина обладнання дійсно поставлялася на потреби підприємств-лізингоодержувачів, а частина - фіктивно для надання законності безтоварним операціям і незаконній розтраті бюджетних коштів.

Мобілізація в Україні: Чи буде кримінальна відповідальність за непроходження ВЛК

субота, 4 травень 2024, 11:30

У Верховній Раді триває робота над законопроєктом № 10379, що передбачає збільшення штрафів за порушення правил військового обліку, передають Патріоти України. Профільний Комітет провів позачергове засідання, опрацював і затвердив таблицю до другого ...

"ПриватБанк" блокує картки: Названо причину, через яку обмежать рахунок будь-кого

субота, 4 травень 2024, 10:28

Клієнтка ПриватБанку поскаржилась на блокування свого рахунку в банку. За її словами, блокування відбувалось після того, як людина, яка робила їй переказ, поскаржилась на шахрайські дії, передають Патріоти України. Про це клієнтка банку написала в спе...