Рубан їхав до терористів не для обміну полоненими і з забороненими спецзасобами, - СБУ

Радник голови СБУ Юрій Тандіт спростував поширену раніше в ЗМІ інформацію про те, що Рубан нібито намагався застосувати ці засоби проти правоохоронців.

Володимир Рубан. Фото:http://gordonua.com/Керівник Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан був затриманий 27 лютого на КП "Мар'їнка" із забороненими спецзасобами, до того ж викликає сумніви мета його поїздки. Про це в коментарі Українській правді повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт, передають Патріоти України.

"Мигалку вилучили, ще вилучили певні спецзасоби, які заборонені до переміщення", - сказав він, однак відмовився назвати інші спецзасоби, пославшись на секретність даних.

При цьому радник голови СБУ спростував поширену раніше в ЗМІ інформацію про те, що Рубан нібито намагався застосувати ці засоби проти правоохоронців.

"Ну як він міг застосувати мигалку?" – поставив він риторичне питання.

Крім того, Тандіт розповів, що керівник Центру визволення полонених їхав на окуповану територію не для обміну заручниками, про що він заявляв раніше. Причина, за словами представника СБУ, в тому, що Рубан не віз через лінію дотику полонених бойовиків, яких можна міняти.

"Щоб когось обмінювати, треба когось завозити", - підкреслив він. Більше того, заявив Тандіт, Рубана в цьому випадку використовували як простого водія.

Як повідомлялося раніше, 27 лютого Рубана не пропустили через КПВВ "Мар'їнка" в Донецьк. Він заявив, що через це зірвався обмін полоненими. Раніше Служба безпеки України скасувала дозвіл Рубана на перетин лінії зіткнення.

Яке покарання можуть ввести за відмову проходити ВЛК - пояснення

вівторок, 16 квітень 2024, 8:56

Правовий комітет Верховної Ради розглядає два законопроєкти, які передбачають посилити покарання для ухилянтів. Зокрема, за непроходження ВЛК пропонується ввести адміністративну, а також кримінальну відповідальність, передають Патріоти України. Про це ...

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...