"Русинська автономія": Хто розхитує Закарпаття (відео)

Не варто забувати, що на Закарпатті досі відчувається вплив Віктора Медведчука.

"Русини Закарпаття". Фото: "Депо"

Чергова інформація про те, що закарпатські русини вимагають від Порошенка територіальної автономії, дещо зіпсувала святковий настрій у регіоні. Показовим є той факт, що інформацію про чергове зібрання закарпатських русинів першим оприлюднив не закарпатський сайт. На Закарпатті - різдвяно-новорічна тиша... Про зібрання закарпатці-русини в тому числі - не знали. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Депо".

Якісь русини Закарпаття з російськомовними спікерами прийняли рішення вимагати від Порошенка територіальної автономії. За визнання русинства висловлювалось багато присутніх на зібранні, але чомусь і російською.

За інформацією strana.ua, представники закарпатських русинів прийняли рішення домагатися своєї територіальної автономії в Закарпатті шляхом імплементації референдуму 1991 року. До речі, багатьом невідомий нібито лідер русинського руху і член президії "Народної ради русинів Закарпаття" Іван Палінкаш зазначив основні вимоги русинів: "У нас 2 основних вимоги: визнання русинів національністю і визнання регіонального референдуму 1991, на якому 78% закарпатців проголосували за те, щоб наша область отримала статус самоврядної території в складі України. Ми вважаємо, що якщо Закарпаттю нададуть автономію, нічого тут страшного не буде. Ми хочемо розвиватися".

За словами Палінкаша, вимоги русинів спрямовані на адресу президента України Петра Порошенка і громада чекає від нього відповіді. До речі, одна з учасниць зібрання Depo.Закарпаття сказала наступне: "Це був круглий стіл на тему духовності. Йшлося про збереження традицій і материнської мови. А те, що дали, - це брехня і підстава. Про референдум там не було жодного слова", - розповіла жінка.

Нещодавно голова СБУ Василь Грицак заявив про намір Кремля розділити Україну на князівства і розхитати Європу. У розрізі цього так звана "автономізація Закарпаття" може бути своєрідною спробою Кремля розхитувати нашу країну. "Ми вирішили спрацювати на випередження та публічно озвучити наміри ворога про спробу дестабілізувати ситуацію через штучні акції протесту в столиці під усіма можливими гаслами. Оприлюднені плани - лише верхівка айсберга. Глобальні плани Кремля набагато ширші - дестабілізація ситуації не тільки у нашій країні, але у Білорусі, Молдові, Польщі, Словаччині, та, у так званій, "старій Європі", - сказав Грицак.

За його словами, головне усвідомлювати, що Кремль не змінив кінцевої мети своєї стратегії щодо нашої країни - знищення української державності. "Сьогодні я можу стверджувати, що перший етап маріонетки російських спецслужб успішно провалили, звісно, за нашою допомогою та інших правоохоронних органів", - наголосив глава СБУ.

Він заявив, що підривна робота проти нашої країни має кілька напрямків і Служба знає про них і контролює ситуацію. За словами глави СБУ, прослідковується чітка стратегія дій російських спецслужб, яка реалізується, зокрема, на двох рівнях - перший стосується регіонів України.

Очевидно, на Закарпатті піднялась чергова хвиля "автономізації". І дуже шкода, що участь у ній беруть люди з відомими іменами. Не варто забувати, що на Закарпатті досі відчувається вплив Віктора Медведчука. За певними розслідуваннями місцевих ЗМІ за незаконними акціями пересічників на Закарпатті стояли провокатори-"русини" і люди Шаранича-Медведчука. А весною 2016-го, після засідання третьої сесії Закарпатської облради VІІ скликання в Інтернеті опублікували прийняте на сесії звернення, в якому депутати згадали про той самий референдум 1991 року. Тоді за всім цим побачили слід Медведчука-Балоги.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...