СБУ на Черкащині затримала "міняйлів", які збували фальшиву валюту з ОРДЛО (фото)

Зараз правоохоронці встановлюють всіх, хто причетний до діяльності злочинного угруповання.

Фото:прес-служба СБУ

У Черкаській області під час спільної спецоперації СБУ та прокуратури припинено діяльність угруповання, яке спеціалізувалося на збуті фальшивої валюти, виготовленої на тимчасово окупованій терористами території Донбасу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Як стало відомо, "міняйли" збували підроблену валюту, переважно долари і російські рублі, в різних регіонах країни. Під час останньої такої "операції" - з продажу 800 фальшивих доларів - правоохоронцями і був затриманий один з кур'єрів угруповання. Після цього оперативниками СБУ були затримані й інші її учасники.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці вилучили понад 130 тисяч доларів, майже мільйон гривень, 7500 євро, 2 тисячі польських злотих та 43 тисячі російських рублів, а також незареєстровану вогнепальну зброю. Вилучені купюри відправлені на експертизу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу України "Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї" і "Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами".

Зараз правоохоронці встановлюють всіх, хто причетний до діяльності цього угруповання.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...