СБУ на Вінниччині затримала бойовика "ДНР", який катував українських полонених (фото, відео)

Зловмисника спіймали в одному з селищ Вінницької області, де він переховувався від правоохоронних органів.

Затримання зловмисника. Фото:прес-служба СБУ

Співробітники правоохоронних органів у Вінницькій області затримали бойовика так званої "ДНР", який катував українських полонених. Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, передають Патріоти України.

Так, встановлено, що уродженець Вінницької області, який раніше працював в органах Міністерства внутрішніх справ, у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань. Перебуваючи в складі так званої 5-ї окремої мотострілкової бригади, він брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі Донецького аеропорту.

Крім того, зловмисник залучався до нагляду за військовополоненими і знущався над ними. Згодом бойовик вирішив покинути ряди ОЗУ. За оперативною інформацією, колишній учасник незаконних збройних формувань періодично їздив у РФ з метою отримання громадянства країни-агресора.

"Співробітники СБУ затримали зловмисника в одному з селищ Вінницької області, де він переховувався від правоохоронних органів", - сказано в повідомленні.

У рамках відкритих кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 258, ч. 2 ст. 437, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тривають невідкладні слідчі дії.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...