СБУ почала перевірку своїх співробітників: Журналістське розслідування вдарило по "корпоративній солідарності"

Журналісти опублікували розслідування про люксові автомобілі співробітників СБУ, вартість яких несумірна із заробітною платою державних службовців, що набуло резонансу.

Служба безпеки України повідомила, що почала перевірку працівників свого Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки за фактами, оприлюдненими в журналістському розслідуванні програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший». Про це інформує видання Слово і діло з посиланням на відповідь на його запит начальника управління внутрішньої безпеки СБУ Олександра Саппи, передають Патріоти України.

"Управлінням внутрішньої безпеки в межах компетенції опрацьовано Ваш запит на інформацію, який надійшов електронною поштою 2 червня 2017 року. Повідомляємо, що перевірка фактів, наведених у сюжеті програми «Схеми», на даний час здійснюється", – мовиться в наведеному виданням листі СБУ.

У четвер, 8 червня, в СБУ повідомляли, що така перевірка призначена. Про це йшлося у відповіді СБУ за підписом керівника управління взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Олeни Гітлянської у відповідь на запит самої програми "Схеми". Терміни проведення такої перевірки у відповіді не було визначено.

1 червня програма "Схеми" (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») опублікувала розслідування про люксові автомобілі співробітників Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, вартість яких несумірна із заробітною платою державних службовців, що набуло резонансу.

Журналісти заздалегідь направляли до СБУ запит, однак за годину до виходу сюжету в ефір, коли сюжет уже був на каналі і автори вже не мали технічної можливості вносити будь-які зміни у зміст сюжету, редакція отримала лист від СБУ.

У ньому представники Служби безпеки застерегли журналістів від видачі матеріалу в ефір, навівши кілька статей законів, які, на їхню думку, будуть порушені в разі оприлюднення цього сюжету. Після виходу сюжету в СБУ заявили, що їхні юристи проаналізують порушення, які могли допустити журналісти програми «Схеми».

На окупованій Луганщині росіянин зґвалтував та жорстоко вбив 17-річну дівчину

вівторок, 7 травень 2024, 10:56

Росіянин зґвалтував і вбив ударом ножа в серце 17-річну дівчину Анастасію, яка проживала в тимчасово окупованому місті Ровеньки Луганської області. Про це інформує російський Telegram-канал ASTRA, передають Патріоти України. Зазначається, що кілька дні...

У ТЦК на Дніпропетровщині помер чоловік нібито від нападу епілепсії - родичі кажуть, що його били

вівторок, 7 травень 2024, 9:57

На території Саксаганського ТЦК Кривого Рогу раптово помер військовозобов’язаний. У військкоматі стверджують, що в нього стався епілептичний напад. Про це йдеться в заяві Дніпропетровського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Там заявили, ...