СБУ спіймала одного з ватажків "ЛНР", який катував людей

​Нахабний проросійський бойовик відстрілювався, намагаючись чинити збройний опір.

СБУ. Фото: "112"На Луганщині неподалік від лінії зіткнення українські силовики з боєм затримали 25-річного члена розвідувально-диверсійної групи невизнаного бандформування "ЛНР". Як повідомили в СБУ, спійманий зловмисник є колишнім так званим "начальником штабу військової комендатури" одного з районів Луганська, передають Патріоти України.

"Кар'єра" терориста почалася в 2014 році, коли той прийняв участь у бойових діях поблизу Станиці Луганської на боці Росії і її фейкових псевдореспублик. При цьому "комендатура", очолювана цим злочинцем, придбала в Луганську зловісну "славу", оскільки "підвали", який вона тримала, утримували в нелюдських умовах і катували проукраїнськи налаштованих жителів обласного центру.

Зараз цей зловмисник планував проникнути на територію, підконтрольну українським силовикам, щоб здійснити "розвідку". "При затриманні намагався чинити збройний опір. Бій закінчився захопленням бойовика, який виявився колишнім "начальником штабу військової комендатури" одного з районів Луганська", — повідомили в прес-службі силового відомства.

Сепаратисту оголосили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи організації, керівництво або участь у них, а також сприяння їх створення, діяльності). Злочинцеві обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...