СБУ та ГПУ проводять обшуки у центральному офісі Держрезерву

Триває розслідування щодо можливих неправомірних дій з боку посадових осіб Держрезерву, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах.

Держрезерв. Фото: "Цензор"

Робота центрального офісу Державного агентства резерву України (Держрезерв) заблокована в зв'язку з обшуками Службою безпеки України (СБУ) і Генеральної прокуратурою. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"О 8:30 ранку до будівлі зайшли озброєні представники СБУ і Генпрокуратури, зв'язку з керівником Держрезерву немає", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" начальник відділу фінансово-економічного аналізу Держрезерву Мирослава Белінська.

За її словами, зараз Держрезерв намагається з'ясувати причини проведення слідчих дій. "Зайшли під приводом пошуку документів, які свідчать проти мене в справі тендеру із закупівлі палива. Ще в лютому цього року ми влаштували прозорий тендер з трансляцією в інтернеті. Тоді компанія WOG дуже хотіла перемогти в цьому тендері і намагалася тиснути на Держрезерв. Щоб не було сумнівів , ми провели дуже прозорий тендер. Це, мабуть, когось не влаштувало ", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook глава Держрезерву Вадим Мосійчук.

За його словами, в офіс Держрезерву людей не впускають, не випускають. Обшук проводиться і вдома у В.Мосійчука, де знаходяться дві неповнолітніх дитини.

Згідно з повідомленням Генпрокуратури в понеділок, правоохоронні органи здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо можливих неправомірних дій з боку посадових осіб Держрезерву, що призвели до збитків державі в особливо великих розмірах.

За інформацією Генпрокуратури, досудове розслідування встановило, що посадові особи Держрезерву за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників палива в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави завчасно узгодили незаконні відкриті конкурсні торги із закупівлі за бюджетних коштів дизельного палива в кількості 17 тис. тонн в загальну суму 257 млн грн, чим державі заподіяно шкоду в особливо великих розмірах. Зараз на підставі дозволу слідчого судді в кримінальному провадженні проводяться обшуки приміщення Державного агентства резерву України та офісних приміщеннях одного з постачальників палива.

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...

Зібрали майже 3,5 млн євро на снаряди для ЗСУ: Відомі українці відповіли листом подяки народу Словаччини (текст)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:41

Відомі українські громадські, культурні та інші публічні діячі й лідери думок підписали лист від української громадськості до словацького народу на знак подяки за збір коштів для української армії у Словаччині, повідомляють Патріоти України. У Словаччи...