СБУ у Києві спіймала шахраїв, які через соцмережу виманили в американки $1,5 млн

Зловмисники зареєстрували у мережі фейковий сайт знайомств.

Ілюстрація:dreamstime.com

Співробітники Служби безпеки за сприяння американського Федерального бюро розслідувань викрили схему інтернет-шахрайства, в результаті якого громадянка США втратила $1,5 млн. Про це повідомляє прес-служба СБУ, зазначають Патріоти України.

Як встановили оперативники, громадяни африканської країни створили в одній з соцмереж фейкову сторінку знайомств. Від імені нібито американського бізнесмена, який працює в Україні, вони познайомилися з жінкою зі Сполучених Штатів.

"Бізнесмен" поскаржився на проблеми з українськими правоохоронцями, які не дозволяють йому повернутися в США. Щоб допомогти йому вирішити проблеми, жінка перерахувала $1,5 млн - на рахунок зловмисників.

Як повідомляє СБУ, під час обшуку в іноземців виявили комп'ютерну техніку, за допомогою якої вони вели переписку, а також банківські документи, що підтверджують отримання коштів.

Двоє організаторів схеми підозрюються в шахрайстві. Шевченківський суд обрав їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави.

Пролунали постріли: У Чернівецькій області цивільні накинулися на працівника ТЦК

субота, 20 квітень 2024, 16:41

У Чернівецькій області місцеві скоїли масовий напад на працівників ТЦК та СП. Один з працівників ТЦК відкрив вогонь, передають Патріоти України. Як повідомляє прес-служба обласного ТЦК, інцидент стався сьогодні, поблизу села Чорногузи, під час здійснен...

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...