"Сбили с ног — сражайся на коленях": "кіборг" про останню ніч оборони ДАП

Не піддаватися паніці допомагали злість, упертість і слова генерала армії, зазначив боєць.

Залишки Донецького аеропорту. Ілюстрація:socportal.info

Боєць 95-ї окремої аеромобільної бригади Тарас Коваль ("кіборг" з позивним "Вальтер") заявив, що найстрашніший момент під час бойових дій він пережив в останню ніч перебування на території нового терміналу донецького аеропорту. Про це боєць розповів під час чату на Главреді, зазначають Патріоти України.

За словами військовослужбовця, тоді він "зловив себе на думці, що можливо, це кінець".

"Не піддаватися паніці допомагали звичайна злість, упертість і слова Василя Пилиповича Маргелова, генерала армії, командувача ВДВ СРСР:" Збили з ніг - бийся на колінах, встати не можеш - лежачи наступай", - підкреслив" кіборг ".

Тим часом медик-захисник донецького аеропорту Фелікс Козинський додав, що не піддатися паніці на передовій йому допомагало почуття відповідальності. "Не можна ніколи в команді проявляти ознаки паніки, тому що це буде сіяти паніку і серед інших", - сказав він.

"Коли панікують всі, вони перетворюються з солдатів у здобич. А моменти такі бували, виникало відчуття, що, швидше за все, додому не повернемося. Але слава Богу ...", - додав український військовослужбовець.

Нові зарплати для військових в Україні: Хто отримуватиме 190 тисяч

понеділок, 29 квітень 2024, 6:22

Кабінет міністрів з 1 квітня ухвалив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця. Це не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова винагорода для тих, хто перебуває на передовій,...

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...