Сенсація археології: На Дніпропетровщині знайшли дві унікальні прадавні статуї у чудовому стані (відео)

Одна з них скіфської доби, інша – ще давніша

Археологи на Дніпропетровщині знайшли дві кам'яні статуї, що належать до скіфської доби і епохи неоліту, повідомляють Патріоти України з посиланням на сюжет "5 каналу".

Науковці зробили цінні знахідки час археологічних розвідок у полях П'ятихатського району. Кам'яні витвори, один з яких датується V століттям до нашої ери, а другий - епохи неоліту, або раннього бронзового віку, добре збереглися.

"Ця рання неолітична стела, вона відірвана від свого комплексу. Ми не знаємо, до якого кургану чи поховання вона належала. Тим не менше, для вивчення цієї монументальної культової скульптури це важливо.У нас в музеях всього шість скіфських статуй зберігається, тому ця скіфська знахідка дуже цікава", - розповіла науковий співробітник історичного музею Дніпра Дар'я Романчук.

Збереглися кам'яні витвори пращурів добре і, як кажуть вчені, для науки мають неабиякий інтерес. Знахідки вже перевезли в історичний музей імені Дмитра Яворницького до Дніпра. Колекція кам'яних статуй тепер тут складається із 98 експонатів.

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...