Серед білого дня у Києві невідомий відкрив стрілянину в священнослужителя

Протоієрей Захарія Керстюк розповів, що раніше йому вже надходили погрози через його плани відвідати Донбас з гуманітарною місією.

Ілюстрація:inshe.tv

У Києві в п'ятницю, 5 травня, біля універмагу "Україна" (Шевченківський район) невідомі двічі стріляли в протоієрея Захарію Керстюка. Про це священнослужитель повідомив на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Приблизно о 16:10 (+/- 5 хвилин) біля універмагу "Україна" по мені було здійснено два постріли", - зазначив Керстюк.

Він уточнив, що прямував з боку універмагу до трамвайної зупинки, "коли з з білої машини, яка зупинилася (як Рено Кенго, або подібна) на протилежному боці Жилянської долинали чоловічі крики, які привернули мою увагу".

"Я подивився в їхній бік, і побачив чоловіка, який тримав в руках пістолет, спрямований в мою сторону, і відразу присів, впав на асфальт. Чоловік крикнув щось на кшталт: "Лови придурок", і зробив два постріли. Свідками були мінімум людей 50. Деякі жінки скрикнули, деякі люди прискорили крок, немовби тікаючи", - повідомив священнослужитель.

За його словами, він встиг запам'ятати номер від'їжджаючого автомобіля.

"Я кинув свій погляд в бік машини, і встиг запам'ятати номер: АР3813С ... (останню букву точно не запам'ятав, але, здається, це "І"). Виходить, що люди, які змушують мене відмовлятися від поїздки в АТО, перейшли від словесних погроз, до реальних дій", - підкреслив він.

Протоієрей Захарія Керстюк

Протоієрей також додав, що раніше йому вже надходили погрози через його плани відвідати Донбас з гуманітарною місією.

З погляду зрозуміло, що він думає про тих нелюдів: Песик дивом вижив після удару по Дергачах під Харковом (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:52

“Після сьогоднішнього російського “прильоту” по місту Дергачі дивом вижив пес Річард. Авіабомба влучила зовсім поруч. Тваринка не хотіла ні їсти, ні пити. З одного його погляду стане зрозуміло, що він думає про тих нелюдів”, – написав Василенко. В очах...

Одна - колишня дружина, друга - нібито законна: Працівницю РАГСу звинувачують у фіктивному шлюбі зі зниклим безвісти бійцем, але є цікавий нюанс

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:30

Три тижні тому ТСН розповідала про одну з судових справ - дві жінки стверджують, що мають право на виплати бійця, який зник безвісти на Донеччині. Одна - колишня дружина, друга - нібито законна. Початок цієї історії такий - військовослужбовець зникає б...