"Серед тих, хто там тримає зброю в руках, не так багато фанатиків, які ненавидять Україну": Тука про проблеми реінтеграції Донбасу

"Що стосується загальної амністії, то особисто я зараз емоційно не готовий піти на такий крок" - запевнив заступник міністра.

Георгій Тука. Фото:bykvu.com

Для реінтеграції Донбасу в Україні потрібно буде амністувати частину терористів, які не вчинили тяжких злочинів. Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю Дзеркалу тижня, передають Патріоти України.

"Частині бойовиків необхідно буде забезпечити можливість повернення до мирного життя. Треба розуміти, що серед тих, хто зараз на тій стороні тримає в руках зброю, не так багато реальних фанатиків, які ненавидять Україну. Велика частина людей сьогодні в ополченні тому, що просто немає іншої роботи.

На кому немає крові, повинні повернутися до мирного життя або бути інтегровані в місцеві силові структури. Решту ми або судимо, або витісняємо на територію Росії, або знищуємо силами спеціальних підрозділів", - сказав він.

"Що стосується загальної амністії, то особисто я зараз емоційно не готовий піти на такий крок. В той же час я не хочу зарікатися, що не зміню свою точку зору в разі, якщо того зажадає розвиток ситуації.

Якщо будуть вагомі аргументи. Але на сьогодні я противник загальної амністії. Кожен випадок треба розбирати в суді і карати", - додав заступник міністра.

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку (фото)

субота, 20 квітень 2024, 16:19

У Києві п'яний водій не врахував розмір вантажу і розніс заправку в Голосіївському районі. Про це повідомила патрульна поліція Києва та оприлюднила відповідні фото, передають Патріоти України. "У Голосіївському районі інспектори отримали повідомлення п...

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...