"Серед тих, хто там тримає зброю в руках, не так багато фанатиків, які ненавидять Україну": Тука про проблеми реінтеграції Донбасу

"Що стосується загальної амністії, то особисто я зараз емоційно не готовий піти на такий крок" - запевнив заступник міністра.

Георгій Тука. Фото:bykvu.com

Для реінтеграції Донбасу в Україні потрібно буде амністувати частину терористів, які не вчинили тяжких злочинів. Про це заявив заступник міністра з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в інтерв'ю Дзеркалу тижня, передають Патріоти України.

"Частині бойовиків необхідно буде забезпечити можливість повернення до мирного життя. Треба розуміти, що серед тих, хто зараз на тій стороні тримає в руках зброю, не так багато реальних фанатиків, які ненавидять Україну. Велика частина людей сьогодні в ополченні тому, що просто немає іншої роботи.

На кому немає крові, повинні повернутися до мирного життя або бути інтегровані в місцеві силові структури. Решту ми або судимо, або витісняємо на територію Росії, або знищуємо силами спеціальних підрозділів", - сказав він.

"Що стосується загальної амністії, то особисто я зараз емоційно не готовий піти на такий крок. В той же час я не хочу зарікатися, що не зміню свою точку зору в разі, якщо того зажадає розвиток ситуації.

Якщо будуть вагомі аргументи. Але на сьогодні я противник загальної амністії. Кожен випадок треба розбирати в суді і карати", - додав заступник міністра.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...