"Севастопольцы стали горьким разочарованием": У РФ незадоволені "невдячністю" кримчан

Севастополь - це найбільш невдячне місто Росії, з якого розповзається хвороба, якою хворий Київ, вважає ідеолог "русского мира".

Олександр Дугін. Фото:hayastannews.com

Ключовий ідеолог кремлівської концепції євразійського простору, ідеолог руху Антимайдан, соціолог, філософ Олександр Дугін вперше з часу анексії Криму Росією розкритикував ментальність жителів Севастополя, яких, за його словами, "пора повернути на правильні рейки". Про це йдеться у виданні Аргумент, передають Патріоти України.

Як повідомляє sevastopol.su, повчати севастопольців в 2015 року році взялися різні політологи, іноді вигадані, через лояльно налаштовані до уряду міста ЗМІ.

"Севастопольці стали гірким розчаруванням, - говорить сам Дугін. - Але, по-перше, все можна виправити, а, по-друге, розчарування наше пояснюється занадто великою ідеалізацією самими нами жителів цього славного російського міста - міста військової слави Росії".

На думку Дугіна, нинішні севастопольці не володіють тими якостями, якими володіли їх предки раніше.

"Вони схильні до бунтів, вони вічно протестують, хоча знають (розуміти-то точно повинні), що неузгоджені з владою протести згубні для Росії і заборонені. Вони виступили проти влади і проти Церкви, коли відповіли справжнім бунтом на спробу передати Херсонес Таврійський - нашу найбільшу християнську святиню - служителям Церкви. Вони поставили науку окремо від релігії - і навіть над релігією", - резюмує Олександр Дугін.

Претензій до жителів міста у Дугіна багато: "Подивіться на Севастополь. Російські мотоциклісти повернули їм велич правильних свят, відновили повалений фундамент патріотизму. А городяни замість цього підтримали Олексія Чалого, який відібрав у мотоциклістів їх землю.

А що зробив для Севастополя Чалий після возз'єднання Криму і Севастополя з Росією? Крім того, що сіяв смуту, що будував підступи губернатору - нічого. І ганебно втік з посади, як личить зрадникам. І севастопольці йому аплодують, а Сергія Мєняйла лають. Лають, між іншим, людину, яку призначив особисто Володимир Путін. Це що - такий плювок в Президента?" - обурюється Дугін.

Пасивність і неготовність севастопольців битися за ідею великої Росії Олександр Дугін зазначив теж: "Ви подивіться: Російський світ врятував Севастополь, повернув його на Батьківщину. Без жертв. А що Севастополь?

Колишні його жителі сказали б, що не треба нам допомагати - надішліть всю допомогу на становлення Новоросії, на розвиток імперії, на знищення ворогів Росії. Але ніхто так не сказав.

І риторика у них інша: мало це не Росія тепер перед ними заборгувала. Терпіти не готові: під західними маріонетками жили, нічого не маючи, але от саме тепер їм стала боліти проблема доріг ... Росія і зовсім без «хороших доріг» тисячоліттями обходилася - і була Великою.

Ви що, всі храми вже відбудували? Ні, не тільки в Севастополі: є Новоросія, є осколки імперії, які треба збирати. Ви для цього що робите? Проти влади висловлюєтеся?

При київській владі у злиднях жили, але терпіли, а тут раптом захотіли багатства? Екзистенційний сенс істинно російської людини в іншому, вона повинна думати перш про свою імперію і про свою християнську душу". - вважає ідеолог "русского мира".

Кремлівський глашатай резюмує: "Севастополь - це найбільш невдячне місто Росії, з якого розповзається хвороба, якою хворий Київ. Страшна духовна хвороба, яка страшніше недуги фізичноЇ".

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...

Знайшов поблизу одного з селищ області: Військовий ТрО передав херсонському музею старовинний артефакт (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:00

Український військовий Сил територіальної оборони знайшов у одному з селищ Херсонщини старовинний гарман: він передав артефакт музею. Про це повідомив Херсонський обласний краєзнавчий музей, передають Патріоти України. Як розповіли у музеї, солдат ТрО ...