Сезон-2016: Нечисленних туристів у Курортному окупаційна влада "порадувала" нечистотами у морі

Хімреагенти для очищення стоків не закуповуються - дорого, а скиди роблять прямо в море.

Курортне. Фото: okryme.comГромадськість селища Курортне Феодосійського району обурена діями директора пансіонату "Кримське Примор'я" Олександра Безкоровайного, який незаконно встановив монопольні права на обслуговування систем каналізації для місцевих жителів, погрожуючи відключенням, якщо вони не будуть платити, повідомляють Патріоти України з посиланням на Новини Криму.

За інформацією активістів, на орендованій пансіонатом території знаходяться інженерні мережі та селищні очисні споруди. За умовами оренди пансіонат не має права брати плату з місцевих жителів за користування мережами, тому Олександр Безкоровайний створив підприємство ТОВ «Рапан-Курортне» і встановив монопольні права на обслуговування систем каналізації для місцевих жителів.

Заповзятливий директор направив активістам листи з вимогою надати підприємству численні документи, в іншому випадку мешканцям погрожували відключенням від каналізації. "Підприємство ТОВ "Рапан-Курортне" функціонує вже декілька років, і на момент укладення договорів з абонентами вся технічна документація була надана вчасно і в повному обсязі. Крім того, аналізи стоків повинні виробляти ліцензовані підприємства, однак ліцензія закінчилася в 2015 році і на сьогоднішній день не продовжувалася.

Безкоровайний намагався продовжити дію ліцензії, але був оштрафований міністерством екології та природних ресурсів РК на 125 тис рублів. Відповідно, на даний момент ТОВ "Рапан-Курортне" не має правовстановлюючих документів на приймання стічних вод", - зазначає активіст Михайло Меньшиков. При цьому для очищення стоків потрібно купувати дорогі хімреагенти, однак, за словами місцевих жителів, отримуючи плату від населення, підприємство реагенти не закуповує, а виробляє скиди прямо в море в районі кафе "Рушана".

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...