Шафранові поля: В Карпати прийшла весна (фото)

​Саме шафран (або крокус) знаменує прихід весни.

Цвітуть шафрани. Фото: zakarpatpost.net.

В українських Карпатах і на Закарпатті запанувала справжня весна. В горах і дендропарках розквітла рідкісна рослина - шафран Гейфеля, який ще називають крокусом, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Квітка, яку занесено до Червоної книги України, з'явилася в регіоні кілька десятиліть тому і спочатку зустрічалася в одиночних ділянках. Однак зараз вона поширилася і покриває досить велику частину дендропарку "Березинка" Мукачівського району.

Природознавці кажуть, що саме шафран знаменує прихід весни. Його цвітіння триває до двох тижнів, тому у всіх охочих є час помилуватися цією красою.

До слова, рвати унікальні квіти суворо заборонено. Серед них зустрічаються і незвичайні шафрани-альбіноси.

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...

Невідомі відкрили вогонь по поліцейських на Вінниччині, один з правоохоронців отримав смертельне поранення

субота, 20 квітень 2024, 9:57

Поліція розшукує осіб, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині - один з них загинув від отриманих травм, передають Патріоти України. Деталі: Відомо, що 20 квітня, близько 2 години ночі у Гайсинському районі Вінницької області працівники поліц...