Шахраї придумали нову схему для обману клієнтів ПриватБанку

Зловмисники використовують ситуацію з націоналізацією ПриватБанку, щоб отримати персональні дані клієнтів.

Шахраї придумали нову схему отримання даних клієнтів ПриватБанку. Фото: Антикор.

Шахраї освоїли нову схему отримання особистих даних клієнтів банків, зокрема, ПриватБанку. Про це повідомляє прес-служба фінустанови, посилаючись на дані кіберполіції, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Шахраї дзвонять потенційній жертві, не обов'язково клієнту ПриватБанку, представляються працівниками служби безпеки Ощадбанку і з'ясовують, чи є у людини картковий рахунок ПриватБанку. Якщо співрозмовник відповідає позитивно, то шахраї повідомляють, що Приватбанк після націоналізації буде приєднаний до Ощадбанку, тому клієнту необхідно терміново здійснити переказ грошових коштів з карти Привату на нову, оформлену в Ощадбанку.

У прес-службі повідомили, що для цього у жертви просять номер банківської карти, CVV-код, пароль до інтернет-банкінгу та інші дані. Після цього відбувається перерахування коштів на рахунки, підконтрольні шахраям.

Кіберполіції зазначає, що зловмисники, використовуючи методи соціальної інженерії, здійснюють злочинні дії не тільки щодо клієнтів ПриватБанку, але і щодо довірливих клієнтів інших фінустанов.

"Вся інформація в базі даних банку надійно захищена і система захисту інформації виключає можливість її несанкціонованого копіювання або стороннього доступу, в тому числі співробітниками банку", - запевняє прес-служба ПриватБанку.

"Легким движением руки...": З російської фігуристки злетіли штани під час виступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:44

З російською фігуристкою Єлизаветою Туктамишевою трапилася курйозна ситуація під час шоу у Владивостоці, повідомляють Патріоти України. Туктамишева з’явилася на льоду у червоному костюмі та розпочала виконувати свій номер під пісню популярної співачки ...

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...