Ще одна корупційна схема: Чиновник Кличка збагатився за рахунок інвалідів (відео)

Голова департаменту соціальної політики Київської мерії Юрій Крикунов причетний до махінацій в питанні складання списку підприємств, які отримують податкові пільги на працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями.

Юрій Крикунов. Фото:https://kievcity.gov.ua/

Одного з провідних керівників Київської міськдержадміністрації підозрюють у незаконному збагаченні, використовуючи своє службове становище. Про факти чергової корупційної схеми представників влади розповіла Марія Землянська для програми "Слідство. Інфо" на Громадському, передають Патріоти України.

Зокрема, мова йде про голову департаменту соціальної політики мерії Віталія Кличка Юрія Крикунова. Як з’ясувалося, він причетний до махінацій в питанні складання списку підприємств, які отримують податкові пільги на працевлаштування людей з обмеженими фізичними можливостями.

У цьому списку є фірми, які, насправді, до працевлаштування інвалідів не мають ніякого відношення, і з цими фірмами пов’язане ім’я Крикунова – депутата Київради від фракції «Солідарність».

За інформацією журналістів, у цьому році в список «пільговиків», що були звільнені від податків за родом діяльності, потрапили п’ять підприємств. Вони засновані столичним відділенням Всеукраїнської громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ». І саме Крикунов раніше був виконавчим директором цієї організації.

За півроку ці підприємства отримали 8,39 млн грн. прибутку, які були проведені у звітах як витрати. За цей час на забезпечення доступу працівників з інвалідністю до підприємств вони не витратили ані копійки, – йдеться в матеріалах розслідування. «Хоча офіційно на всіх підприємствах працює 81 працівник, з них більше половини – люди з інвалідністю, а це 44 працівника», – стверджують журналісти.

Більш того, нерухомість, зареєстрована фірмами «УСІ», що належить компанії «НВП «Світ», яку заснував батько Крикунова. За минулий рік сім’я чиновника Кличка задекларувала три квартири, стільки ж земельних ділянок та понад $100 тис готівкою і в дорогоцінних металах.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...