Ще один афронт: Садовий продовжує тикатися зі своїм сміттям по всій Україні

В містах, які самі задихаються від "сміттєвих проблем", тисячі тонн чужих відходів викличуть обурення населення — можливо, c пікетами і перекриванням доріг.

Сміттєзвалища – проблема всіх міст. Фото: 0552onlineПісля відомої трагедії на полігоні у селі Грибовичі під Львовом, де обрушилася гора сміття поховала трьох рятувальників і екологів, тамтешні влади за участю уряду зондують ґрунт щодо можливості відправлення сміття не тільки Київ, але і цілий ряд ще більш віддалених регіонів України — від Дніпропетровська до Одеси, повідомляють Патріоти України з посиланням на вітчизняні ЗМІ.

За інформацією, яка не підтверджена офіційно, полігон ТПВ Херсона також розглядається в якості майданчика для «приземлення» частини львівського сміття. Поки що така можливість розглядається в режимі телефонних переговорів на обласному рівні, але влада Херсона сумнівну ідею відкидають в принципі.

«Офіційно питання навіть не обговорювалося, і чи прийом львівського сміття можливий. Адже нам і своє-то скоро буде нікуди дівати, — за документами, термін експлуатації міського полігону для утилізації твердих побутових відходів закінчується 1 вересня 2017 року. A запитання o запуск там лінії по сортуванню сміття міськрада вже більше року, як вирішити не в змозі», — заявив автору цих рядків начальник міського управління комунального господарства Віктор Трамбовецький.
Саме заради того, щоб уповільнити «спрацьовування» полігону, мерія обласного центру заборонила вивозити сюди сміття з міста Олешки. Знову наступати на ті ж граблі, зв'язуючись c львівськими відходами, Херсону зовсім не потрібно.

Тому можна не сумніватися, що спроба нав'язати нам сотні, якщо не тисячі тонн чужих відходів, миттєво викличе бурю обурення — можливо, c пікетами і перекриванням провідних до полігону доріг. A посилення соціальної напруженості не потрібно ні місцевим керівникам, ні суспільству.

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...