Ще один скандал Євробачення-2017: Шведи судитимуться з організаторами через номер Вєрки Сердючки (фото, відео)

У відео другого півфіналу використано образ Карлсона, що є порушенням авторських прав його творця.

Вєрка Сердючка в ролику до другого півфіналу. Скріншот.

В Швеції розгорівся скандал після другого півфіналу Євробачення 2017 Києві. Виявилося, організатори конкурсу незаконно використовували в одному з номерів з Вєркою Сердючкою образ Карлсона, створений шведською письменницею Астрід Лінгрен. Правовласники планують подати в суд на організаторів пісенного конкурсу. Про це повідомляє шведське видання Aftonbladet, передають Патріоти України.

Сталося це перед стартом фіналу Євробачення 2017.

"Ми - досить загартовані в цьому плані, так що не здивувалися і не розсердилися. Але ми серйозно ставимося до будь-яких типів порушень прав. Коли хтось використовує образи персонажів Астрід Ліндгрен без дозволу - це злочин проти її авторських прав", - заявила виконавчий директора компанії Saltkråkan AB Улле Нюман.

Компанія володіє і розпоряджається правами на твори Астрід Ліндгрен. Рішення про судовий позов приймуть спадкоємці письменниці. Вони вважають, що якщо персонажів будуть висмикувати з їх світів, є ризик, що інтерес людей пропаде, а книги втратять свою магію.

Відзначимо, що правовласники заборонили "вбиратися в Пеппі Довга Панчоха або інших персонажів Астрід Ліндгрен в громадському контексті", це вважається порушенням авторських прав.

"Бабуся" не дуже відрізнялася від сучасних: Обличчя неандертальки, яка жила 75 000 років тому (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:12

Британські археологи представили плід своєї довгої роботи – реконструйоване обличчя неандертальської жінки, яка померла 75000 років тому. Про це повідомляє видання "ScienceAlert", передають Патріоти України. Череп знайшли у 2018 році в печері Шанідар і...

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...