Ще один: Високопосадовець Держслужби експортного контролю попався на хабарі

Досудове розслідування тривало менше трьох місяців.

Ілюстрація:molbuk.ua

Національне антикорупційне бюро оголосило про завершення досудового розслідування щодо отримання високопосадовцем Держслужби експортного контролю Сергієм Головатим хабаря у розмірі $250 тис. Про це повідомили у прес-службі НАБ, передають Патріоти України.

Наразі матеріали передано для ознайомлення стороні захисту.

«Досудовим слідством, яке проводили детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, встановлено, що С .Головатий, перебуваючи на посаді заступника директора департаменту – начальника відділу департаменту державної експертизи Державної служби експортного контролю України, отримав 250 тис. доларів США неправомірної вигоди (хабара) за реєстрацію та видачу дозволу підприємству «Мотордеталь-Конотоп» на торгівлю товарами військового та подвійного призначення (комплектуючих до двигунів військових автомобілів, БТРів та танків) за кордон», – йдеться у тексті.

Зазначено, що високопосадовця викрили та затримади безпосередньо під час передачі частини вказаної суми посередником – представником фірми, що попри проведення в Україні антитерористичної операції, хотіла експортувати товари подвійного призначення за кордон.

«Антикорупційні прокурори вимагають притягти високопосадовця до кримінальної відповідальності згідно ч.4 ст. 368 Кримінального Кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна», – додали у НАБ.

Повідомляється, що досудове розслідування тривало менше трьох місяців.

«Накладено арешт на все майно обвинуваченого, конфіскація якого можлива за вироком суду. С. Головатому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який в подальшому було змінено на заставу у розмірі 3,6 млн. грн. За клопотанням антикорупційного прокурора підозрюваного відсторонено від займаної посади на час проведення досудового розслідування та судового розгляду», – додали у НАБ.

На окупованій Луганщині росіянин зґвалтував та жорстоко вбив 17-річну дівчину

вівторок, 7 травень 2024, 10:56

Росіянин зґвалтував і вбив ударом ножа в серце 17-річну дівчину Анастасію, яка проживала в тимчасово окупованому місті Ровеньки Луганської області. Про це інформує російський Telegram-канал ASTRA, передають Патріоти України. Зазначається, що кілька дні...

У ТЦК на Дніпропетровщині помер чоловік нібито від нападу епілепсії - родичі кажуть, що його били

вівторок, 7 травень 2024, 9:57

На території Саксаганського ТЦК Кривого Рогу раптово помер військовозобов’язаний. У військкоматі стверджують, що в нього стався епілептичний напад. Про це йдеться в заяві Дніпропетровського обласного ТЦК та СП, передають Патріоти України. Там заявили, ...