Щоб швидше вмерли? Літнім росіянам заборонять звертатися до лікарів

Мовляв, щоб зайвого часу не забирали.

Ілюстрація: ЖЖ

У Росії літнім пацієнтам (старше 70 років) заборонять звертатися до лікаря самостійно. Насамперед вони мають потрапити на прийом до фельдшера чи медсестри, які оцінять їхній стан здоров'я і вирішать, чи потрібна їм допомога фахівця. Таку пропозицію закладено урядом РФ у Стратегію дій в інтересах громадян старшого покоління в Російській Федерації до 2025 року, повідомляють Патріоти України.

"Може, це і правильно, щоб зрозуміти, куди направити людину, щоб вона як не витрачала час і даремно не сиділа у чергах, так і не завантажувала тих фахівців, до яких не треба йти", - підтримує ініціативу уряду член Ради Федерації Валерій Рязанський.

На думку сенатора, таким чином старше покоління зможе отримувати оперативну медичну допомогу. Водночас у стратегії є критики, які вважають, що відправлення людей похилого віку до середнього медперсоналу є обмеженням їхніх прав. Як говорить професор кафедри праці та соціальної політики РАНХіГС Любов Храпиліна, до скарг людей похилого віку, які ходять до поліклініки, ставляться як до стереотипних, тому не хочуть забирати час у лікаря. "Але постає питання, наскільки ті, хто це пропонують, взагалі знають, що таке геронтологія та геронтологічні аспекти допомоги. Там особливі симптоми, особливе призначення лікарських засобів", - заявляє вона.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...