Щоб зберегти здоров'я: Названо продукти, які потрібно їсти жителям мегаполісів

Результати дослідження вивели за допомогою аналізів крові.

Ілюстрація: ЗМІ

Всім відомо, що жителі великих міст потерпають від накопичення транспорту. Відтак повітря в мегаполісах забруднене. Саме через це вчені рекомендують людям збільшити в раціоні продукти, які містять вітамін В. Про це заявили науковці з Колумбійського та Гарвардського університетів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Жителі міст повинні приймати вітаміни групи В, щоб компенсувати негативний вплив на організм забруднюючими речовинами, які насичують міське повітря", - зазначили вчені в результатах дослідження.

Науковці провели дослідження, в якому взяли участь люди від 18 до 60 років. Учасників експерименту поділили на 2 групи: одні приймали плацебо, інші - вітамінні добавки, що містили фолієву кислоту, вітамін B6 та B12. Згідно з умовами дослідження, люди багато часу проводили на вулиці неподалік дороги.

Внаслідок експерименту вчені встановили, що учасники, які приймали вітамін В, були більш захищені від впливу забруднення повітря.

Як відомо, вітамін групи В не виробляється в організмі в достатній кількості, відтак люди повинні споживати продукти, які містять поживні речовини. Зокрема, волоські горіхи, банани, мигдаль, авокадо, кеш'ю, томати, гарбуз, шпинат, спаржу, арахіс, зелений горошок, м'ясо, рибу, яйця, печінку.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

В Україні очікується зміна погоди на вихідних: Синоптики озвучили детальний прогноз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:24

На вихідних в Україні нарешті відступлять заморозки й почне поступово теплішати. Так, в областях температура повітря в денні години зросте до +17+24 градусів, передають Патріоти України. Як свідчать дані Укргідрометцентру, у більшості областей очікуєт...