Щирі.Спадщина: Єфросиніна, Вітвіцька,Роговцева, Кароль приміряли українські національні костюми (фото)

​9 грудня відбулася презентація проекту "Щирі.Спадщина", присвяченого українському костюму.

Фото:http://glavred.info/

Робота над проектом "Щирі.Спадщина" тривала більше двох місяців, протягом яких команда шукала автентичні костюми і створювала образи для зйомки кожного героя. Про це пише Главред, інформують Патріоти України.

Темою календаря вибрали колір. Кожна фотографія відображає одяг певного регіону і характерну для нього колористику. Наприклад, гімнастка Ганна Різатдінова представляє Київський регіон початку ХХ століття, її колір в календарі - малиновий, а телеведуча Маша Єфросиніна одягнена в костюм Івано-Франківської області (с. Серафинці) першої половини ХХ століття і представляє бордовий колір.

"Для мене участь у "Щирі. Спадщина" - це, в першу чергу, можливість познайомитися з нашою історією і культурою, зануритися в неї. Це непередавані відчуття! Коли я надягала старовинний костюм в першому проекті, два роки тому, і зараз, я б поєднувалася з іншим часом, - ділиться враженнями Марія Єфросиніна. - Ще мені здається, що український костюм дуже мені підходить. на знімку для нинішнього календаря я нагадую собі Оксану з "Вечорів на хуторі біля Диканьки", тільки з меншими щічками. От якби я знімалася сім років тому, була б вилита Оксана".

Героями календаря стали співачки Тіна Кароль і Анна Завальська, актриса Ада Роговцева з дочкою та онукою, телеведучі Маша Єфросиніна, Ольга Фреймут, Регіна Тодоренко, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, призер Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро гімнастка Ганна Різатдінова, музикант Дмитро Шуров з сім'єю, чоловік і дружина Ната Жижченко (ONUKA) і Євген Філатов (The Maneken), дизайнери Олена Рева і Наталія Каменська.

"Проект "Щирі.Спадщина" наша команда втілює в життя вже вдруге. Тоді, два роки тому, ми зіткнулися і з відмовою співпрацювати, і з нестачею деталей і елементів костюма, які довелося створювати спеціально для зйомки. Цього року "Щирі" захопили і надихнули абсолютно всіх.

Завдяки допомозі Українського Інституту Історії моди і приватних колекціонерів нам вдалося зібрати 18 повністю автентичних костюмів з 10 регіонів України, - розповідає організатор проекту Наталя Кравець. - Ще до презентації проекту нам вдалося зібрати 70 000 гривень, а календар вже замовили в 17 областей України та 6 країн світу. у тому числі ціла партія календарів вже скоро відправиться в Москву".

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...