Шість років під окупантом: Жителі литовського міста домоглися зняття прапора РФ

Близько трьохсот громадян Маріямполе підписали петицію про те, щоб з центральної площі зняли прапор Російської Федерації. Прапор був піднятий майже шість років тому, тут коли відкрили єдине почесне консульство Росії.

Литовці обурилися, що прапор розвивається біля пам'ятника литовському народу і мови, зазначають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

«Був такий випадок, коли проходив парад військової техніки, брала участь і президент, і міністр оборони. Поруч стоять американські танки, і незрозуміло, чому тут висить російський прапор», - розповів маріямполець Вацловас Векеротас.

За словами місцевих, пару років тому вже вимагали зняти ворожий триколор з площі, але тоді відносини між Литвою і Росією не були такими холодними, тому ніхто не відреагував.

«Віденська конвенція про консульські зносини передбачає, що іноземна держава може вивісити свій прапор біля будівлі або на будівлі, де знаходиться почесне консульство. Конкретний випадок я не можу коментувати», - сказав представник МЗС Кястутис Вашкелявічюс.

Зараз на місці російського прапора висить прапор ЄС. Російський прапор перенесений «в менш помітне місце».

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...