"Шведський стіл, вибір страв, салати, йогурти і соки - все буде": Полторак озвучив нову концепцію харчування військових ЗСУ (документ)

На ремонт і обладнання їдалень і харчоблоків вже виділено більше 150 мільйонів гривень.

Нова система харчування військових вже запроваджується. Фото: "Фейсбук"

Глава Міноборони Степан Полторак підписав концепцію реформування системи харчування армії до 2020 року, а також план її реалізації. Про це у себе в Facebook повідомив радник президента Юрій Бірюков, передають Патріоти України.

"А це означає, що шведський стіл, вибір страв, салати, йогурти і соки - все буде. І рівно так, як ми і планували", - написав він. Першими на нові стандарти харчування переведуть Одеську Західну базу ВМС, 19-ю ракетну бригаду, 184-й навчальний центр Старичі, 142-й навчальний центр СЗГ, 199-й навчальний центр ВДВ, 79-ю ДШБ, 8-й ОП Спп (включаючи 140 в/ц СЗГ), 3-ій ОП Спп, 37 ОПЗ, 56 ОМПБр і ряд інших армійських частин.

Також нова система харчування буде впроваджена в Одеському, Львівському, Київському, Харківському та Вінницькому військових шпиталях. Протягом року нові стандарти будуть застосовані до військових навчальних закладів: Військової академії сухопутних військ, Національної академії сухопутних військ, Військового ліцею ім. Богуна, Національного університету оборони, Військового інституту телекомунікацій та інформатизації, Військового інституту ім. Корольова та Національного університету повітряних сил ім. Кожедуба.

"На ремонт і обладнання їдалень і харчоблоків вже виділено більше 150 мільйонів гривень. Будуть закуповуватися нормальні парконвектомати і м'ясорубки, картоплечистки і холодильні шафи", - додав Бірюков. В кінці вересня 2016 року Полторак затвердив документ по новим армійським сухпайкам. Пізніше Бірюков повідомив, що в 2017 році 25% української армії буде харчуватися по системі з елементами шведського столу, а вся армія перейде на цю систему харчування в 2019 році. В кінці грудня Кабмін схвалив постанову, згідно з якою закупівлі продуктів, призначених для харчування військовослужбовців, будуть проводитися за затвердженим Міноборони каталогом.

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...