Скандал із паспортами Угорщини: На Закарпатті відреагували на список зрадників на сайті "Миротворець"

В списку зустрічається ім'я чиновника, якого у 2016 році голова Закарпатської ОДА Москаль звільнив із посади начальника управління освіти Берегівської РДА — саме через факт виявлення у нього угорського паспорта.

Ярослав Галас. Фото: Закарпаття онлайн.

Власників угорських паспортів зі списку "Миротворця" перевірять щодо того, чи дійсно вони є державними службовцями. Це пообіцяв заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, повідомляють Патріоти України.

"Ми не знаємо, звідки такі дані й не можемо перевірити достовірність цієї інформації зі списку "Миротворця" щодо осіб, про яких там йдеться, зокрема, як про власників угорських паспортів, котрі перебувають на держслужбі. Але в області перевірять дані списку "Миротворця" — це зробити легко з опублікованими прізвищами. Інша справа, що не всі люди зі списку "Миротворця" є держслужбовцями — деякі просто депутати, а закон забороняє подвійне громадянство тільки для держслужбовців", — сказав Галас.

Він зазначив, що в списку "Миротворця" щодо власників паспортів зустрічається ім'я чиновника, якого у 2016 році голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль звільнив із посади начальника управління освіти Берегівської РДА — саме через факт виявлення у нього угорського паспорта.

"Мова про Ласло Лендєла. У 2016 році, коли вступив у силу закон про заборону подвійного громадянства для держслужбовців, він був звільнений із посади наказом Москаля. Це був єдиний на Закарпатті прецедент звільнення через подвійне громадянство. Ми тоді давали номер його угорського паспорта серії ВН №1379502, оформленого на прізвище Lengyel Laszlo, 04.09.1972 року народження. Якщо номери співпадають із зазначеними на сайті "Миротворця", то опублікована там інформація — достовірна", — сказав Галас.

За посиланням на сайті "Миротворця", дійсно, паспорт Ласло Лендєла — ВH №1379502.

Джерело: Укрінформ

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...