Скандал на "Голосі країни-6": Вакарчук різко поставив на місце Потапа за неповагу до української пісні (відео)

С. Вакарчук: "Українська культура і українська держава не зводяться до ідеї, хто тут народився або хто як говорить. Це земля, яку люблять і відчувають всі, хто на ній зараз знаходиться і живе".

Святослав Вакарчук. Фото: mediananny.com.

У восьмому епізоді шоу "Голос країни", учасники команди Святослава Вакарчука Чингіз Мустафаєв з Азербайджану і нігерієць Аняня Удогво виконали пісню "Реве та стогне Дніпр широкий", чим викликали сміх у Потапа. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Після закінчення пісні у виконанні Чингіза і Аняні, Потап подякував їм за виступ, зазначивши, що пісня звучала дуже добре. Втім, співак сказав, що час від часу учасники "заходили за червону лінію", мова йде про акцент, адже українською обидва з учасників володіють погано, і це було "трохи смішно".

Слова Потапа викликали у Святослава Вакарчука шквал емоцій, і він сказав про те, що люди, народжені в Україні часто не вміють цінувати українську пісню, яку він вважає однією з кращих в світі. Співак зазначив, що за останнє десятиліття вітчизняна музика перетворилася на шароварщину, яку виконують "під горілку" і це у нього викликає і сміх, і сльози.

"Українська культура і українська держава не зводяться до ідеї, хто тут народився або хто як говорить. Це земля, яку люблять і відчувають всі, хто на ній зараз знаходиться і живе.

Такі, як Ваня (Дорн. - Ред.), які приїхали з іншої країни, а сьогодні прославляють Україну, незалежно від того, якою мовою вони співають. Такі як Аняня і Чингіз, які, так з акцентом, так по-своєму, але так щиро заспівали сьогодні.

Я вважаю за краще мати в цій країні таких співаків - ці дві людини для мене були сьогодні більше українськими, ніж ті, хто розповідає, як любить свою країну і кожен день її обкрадає, або кожен день формально виходить на сцену, щоб заробити черговий гонорар", - сказав співак.

Після цього Вакарчук зазначив, що йому "зараз не до вибору" і наказним тоном звернувся до присутніх: "Підніміть руку, хто вважає, що щось було смішно сьогодні".

Глядацька зала і зіркові тренери затихли в напруженій тиші. І тільки Потап підняв руку. Незважаючи на цей жест, Вакарчук проігнорував Потапа і сказав, що його музичний вибір - Аняня.

Потім ведучий шоу Юрій Горбунов подякував Вакарчука за слова, які він висловив, зазначивши, що "іноді ми забуваємо про головне". У свою чергу, Тіна Кароль, яка протягом усього цього часу мовчала, встала і зааплодувала разом з глядачами.


ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...