Скандал: Полковник СБУ вимагав $ 50 тис. хабара у єпископа УПЦ МП

Під вартою опинився полковник, заступник начальника головного відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області.

Ілюстрація:ipress.ua

Полковник СБУ вимагав у священнослужителя 50 000 доларів за мовчання про деталі його особистого життя. Про це стало відомо з рішення апеляційного суду Одеської області від 23 грудня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень, передають Патріоти України.

Під вартою опинився полковник, заступник начальника головного відділу захисту національної державності УСБУ в Одеській області.

Виходячи з матеріалів досудового слідства, полковнику стали відомі "деякі особисті обставини життя і церковної служби єпископа", вікарія Одеської єпархії УПЦ МП, намісника Свято-Іверського чоловічого Одеського монастиря Діодора.

Намісник Свято-Іверського чоловічого Одеського монастиря Діодор

Разом зі своїм заступником, полковник вимагав від єпископа 50 000 доларів за збереження таємниці і знищення компрометуючих матеріалів. А в разі несплати - погрожував надати інформації розголосу та ініціювати кримінальне переслідування.

Єпископ передав полковнику необхідну суму, і вже на наступний день тому висунули підозру в правопорушенні за ст. 368 ч.4 КК України. Мірою запобіжного заходу суд обрав ув'язнення на два місяці із заставою в два мільйони грн.

В апеляційній скарзі підозрюваний просив обрати іншу міру, не пов'язану з арештом, і зменшити суму застави, оскільки, згідно з довідкою про доходи самого полковника і його дружини, така сума є для них непомірною.

Однак, враховуючи особливо тяжкий ступінь злочину, а так само те, що підозрюваний все ще має доступ до службових документів, знищення яких може перешкодити розслідуванню, суд у задоволенні скарги відмовив.

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...