Скандал у Сумах: Студентів направили на практику до окупованого Криму

Ректор вишу пояснив такі дії відсутністю відповідних маршрутів для проходження практики в області.

Ілюстрація:snap.com.ua

Ректор Сумського педуніверситету ім. А.С. Макаренка Юрій Лянний відправив студентів проходити практику з гірського туризму в анексованому Криму. Свої дії ректор пояснив тим, що на Сумщині немає маршрутів достатньої складності. Про це повідомляє UA:Суми, зазначають Патріоти України.

"Відповідно до навчальної програми за спеціальністю "Туризм", є в них дисципліна "Підвищення професійної майстерності", відповідно до цієї програми студенти повинні пройти 6 категорійних походів. Ці походи ідуть і по нашій місцевості, але є низка походів таких категорій, які потребують гірської підготовки", - розповів Лянний.

Затверджений керівництвом університету план має наступний маршрут: з міста Судак - до перевалу Ангар. Тривалість - з 27 квітня по 7 травня.

Причому, ректор вишу стверджує, що перед прийняттям рішення про практику, узгодив це питання з СБУ. Проте, у відомтсві слова Лянного спростовують.

"Управлінням СБУ в Сумській області санкцій щодо виїзду студентів для проходження практики не надавалось, оскільки це не передбачено чинним законодавством України", - розповіли у службі.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...