Скоро! У всіх супермаркетах країни: На зміну гречці прийдуть зандурі, полба і спельта

В даний час спельта є однією з основних злакових культур в Німеччині, Австрії та Швейцарії.

Полба. Фото: youtube.com.

Селекціонери з Німеччини назвали зернові культури, вживання яких стане актуальним в недалекому майбутньому. Дослідження опубліковане в журналі Trends in Plant Science, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Зандурі та полба, що відносяться до дикорослих видів пшениці, а також спельта можуть, на думку вчених, з плином часу прийти на зміну сучасним сортам пшениці. Близько дев'яти тисяч років тому ці рослини вже використовувалися людиною для приготування їжі, але Зелена революція, що відбулася після Другої світової війни, призвела до витіснення цих культур сучасними.

Причиною можливого зростання популярності зандурі і полуполби названо високу врожайність і опірність рослин до паразитів, а також прагнення споживача до різноманітного харчування. Вчені, проаналізувавши сотні сортів рослин, у 15 з них виявили високий потенціал для виведення на ринок.

В даний час спельта є однією з основних злакових культур в Німеччині, Австрії та Швейцарії. Загальна площа полів з посівами цієї рослини в ЄС оцінюється в сто тисяч гектарів. Річний оборот ринку полби оцінюється в мільярд євро з ростом в п'ять відсотків щороку.


У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:59

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європ...

У ДТП в Варшаві загинули двоє українців

субота, 4 травень 2024, 19:28

У Варшаві в ДТП загинули «найімовірніше» двоє українців та білорус. Про це повідомило агентство PAP у суботу, 4 травня, з посиланням на речника Окружної прокуратури у Варшаві Шимона Банну, передають Патріоти України. У повідомленні йдеться, що аварія с...