Скрепам треба більше парадів: У Держдумі пропонують відновити день перемоги у Першій вітчизняній війні

Для покійної Російської імперії це свято можна було порівняти за значенням з Днем Перемоги у Великій Вітчизняній війні для колишнього СРСР, запевняють думці.

У Держдумі РФ вигадали чергове "свято" для росіян. Фото: РБК.

Чотири депутати російської Державної думи, серед яких віце-спікер, представник «Єдиної Росії» Петро Толстой і комуніст, режисер Володимир Бортко, запропонували внести поправки в Федеральний закон про дні військової слави Росії, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Парламентарі виступають проти «фальсифікації» історії Наполеонівських воєн. Депутати пропонують встановити 7 січня як день визволення Росії від навали французької армії. Вони повідомляють, що дата була встановлена маніфестом імператора Олександра Першого від 30 серпня 1814 року і була скасована «з міркувань політкоректності» в 1914 році, коли Росія і Франція стали союзниками в Першу світову війну.

«Необхідність прийняття даного законопроекту пов'язана з необхідністю відродження історичних традицій святкування перемоги Росії у Вітчизняній війні 1812 року, відзначення успішного завершення визвольного закордонного походу російських військ в 1813-1814 роках, а також перешкоджання частим спробам фальсифікації історичних фактів і подій, пов'язаних з вторгненням іноземних військ на чолі з Наполеоном Бонапартом в Російську імперію», - йдеться в документі.
«Для жителів Росії 19 - початку 20 століть це свято можна було порівняти за значенням з Днем Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні», - стверджують депутати. Вони переконані, що дня, встановленого в пам'ять про Бородінську битву, недостатньо для історичної справедливості.
«Героїчні події Бородінської битви не відображають повною мірою подвиги солдатів і офіцерів російських військ в ім'я захисту Вітчизни від агресорів за кілька років бойових дій. Прийняття Федерального закону матиме важливе значення у справі виховання молоді в дусі патріотизму, поваги до історії Вітчизни, любові до Батьківщини», - вважають автори законопроекту.

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...