Скрепи шаленіють: У Росії "Зоряні війни" назвали плагіатом "Чахлика Невмирущого"

Російський аспірант із Томська з цього приводу вже відправив офіційний лист міністрові культури РФ Володимиру Мединському і голові Союзу кінематографістів Росії Микиті Міхалкову.

Російському аспіранту "Зоряні війни" нагадали сюжет казки про Чахлика Невмирущого. Кадр з фільму:http://www.riatomsk.ru/

Сюжети і персонажі фільму "Зоряні війни: Нова надія" і радянської кіноказки "Чахлик Невмирущий" збігаються. Таку заяву зробив аспірант вишу Євген Гарін з Томська, в Росії, який відправив офіційний лист міністрові культури РФ Володимиру Мединському і голові Союзу кінематографістів Росії Микиті Міхалкову, передають Патріоти України з посиланням на РИА Томск.

Гарін стверджує, що розробив систему антиплагіату, яка виявила збіг між "Зоряними війнами" і "Чахликом Невмирущим" на 95%.

"Можна говорити про повний збіг сюжетів двох фільмів: збігаються соціальні ролі персонажів, їх соціальна взаємодія між собою, еволюція соціального середовища двох творів. Це свідчить про повне копіювання першоджерела "Чахлик Невмирущий" з мінімальним авторським внеском у розвиток сюжету плагіативній копії трилогії "Зоряні війни", - йдеться в повідомленні Гаріна.

Уточнюється, що система виявила збіг персонажів: головних героїв Люка Скайвокера і Микити Кожум'яки, їх коханих Леї Органи (четвертий епізод вийшов першим, а про те, що вона сестра Люка, глядач дізнається тільки в шостій частині) і Марії Морівни, яких спочатку викрадають, а потім звільняють, магістра Йоду і "Старичка-сам-с-перст-борода-семь-верст", який передає головному герою силу (в радянській казці - жменю землі російської). А килим-літак - прототип зорельота "Сокіл тисячоліття".

Також система знайшла і схожість подій сюжету. Історія Скайвокера починається з повідомлення Леї, показаного R2-D2, а вмираючий на руках Кожум'яки "пустотливий хлопець" розповідає про викрадення Марії Морівни. "Сокіл тисячоліття" притягується до корабля темної сторони, Зірки смерті, гравітаційним променем. У радянському фільмі килим-літак виявляється прикутий ланцюгом до землі.

Торгівля людьми на Одещині: Спритна "пані" відправляла жінок у рабство до сусідньої країни (фото)

понеділок, 29 квітень 2024, 22:55

В Одеській області викрили і ліквідували міжнародний канал торгівлі людьми, який організували 56-річна місцева жителька. Вона заманювала жінок у Румунію, де ті потрапляли у трудове рабство. Про це повідомляє Держприкордонслужба, передають Патріоти Укра...

Легенда Динамо став персоною нон ґрата в Українській асоціації футболу

понеділок, 29 квітень 2024, 22:44

Легендарного ексгравця київського Динамо Анатолій Дем’яненка не пустили в Будинок футболу, повідомив журналіст Ігор Циганик на YouTube-каналі FootballHub, передають Патріоти України. За словами Циганика, це неприйнятне ставлення з боку УАФ до легенди у...