Слово пастиря: Вітання патріотів з Днем Хрещення Київської Русі

Відомий своїми відверто патріотичними поглядами ієрей УПЦ МП Лука Радванський вітає українців з їх історичним святом

Ієрей Лука Радванський вітає патріотів зі святом


Любі співвітчизники! Щиро вітаю вас з Днем Хрещення Київської Русі!

У це справді епохальне, видатне свято я бажаю вам наснаги - насамперед, звісно, духовної. Бо, на жаль, сьогодні все більше і більше цей день політизують, а згадати про його справжню роль мало хто хоче, бо ані Церкві, ані Державі це аж ніяк не вигідно. Справжня роль полягає у втіленні засад антропоцентризму, коли і влада, і Церква працювали заради людини, а людина, в свою чергу, мала відповідати вдячною бережливістю. Хочеться вклонитися святому Володимиру, бо він, чи не єдиний у світі, втілив заповіт Христа: «Я прийшов, не щоб Мені служили, а щоб послужити іншим». Просякнувшись Божою благодаттю, князь Володимир зміг стати справжнім батьком для кожного, не розділяючи багатих і бідних, та своїм прикладом насадив у серцях наших пращурів надію на допомогу Божу та велич Батьківщини. Саме з таким відчуттям наші пращури неодноразово відбудовували свою державу після ворожих навал. І зараз нам треба, як ніколи, взявшись за руки з побратимами, стиснувши зуби, відбудувати нашу країну – і не лише як заможну державу, а й залишити після себе для дітей ту саму Надію, яку залишив нам наш великий пращур.

Таке свято має стояти в одному ряду з Великоднем та Днем Незалежності, бо саме в цей день св. Володимир бажав для нас єдиного: єдності у любові один до одного, і аж ніяк не думав, що в Україні може бути такий жах.

Держава і Церква роздирають одна одну, і цінність людини зараз нульова. Тисячі вірних синів України гинуть на сході, скажіть - заради чого? Щоб у той же час промосковські політики збільшували комунальні тарифи для стареньких матерів наших воїнів? Щоб над храмами віялися триколори? Хіба для того св. Володимир хрестив нашу державу, щоб тепер Церкви замість об'єднання заради спасіння країни, навпаки, все більше розпалювали ворожнечу? Виникає питання: навіщо нам тоді така держава з такими Церквами? Співвітчизники! У цей Святий День благаю вас прислухатися до слів Господа: "По миру серед вас урозуміють, що ви Мої учні", та до Заповіту князя Володимира: "Благаю вас, діти мої, збережіть мир між собою". Таким чином перемагаючи своїх внутрішніх ворогів, ми зможемо перемогти і зовнішніх.

Ми є нащадками великих людей, ми є сини Божі. І не годиться нам гнобити ім'я наших Батьків – ані безпідставною жорстокістю, ані мовчазним боягузтвом. Ми маємо об'єднатися, вибачивши себе і рідних та щиро кохаючи свою Батьківщину, щоб Господь дав нам сили побороти ворога. Господь любить Україну.

Співвітчизники-Патріоти! Ще раз вітаю кожного з вас та кличу Боже благословіння на нашу Батьківщину!

Ієрей Лука Радванський.

Ред. ПУ: Нагадаємо, що нещодавно для сайту Патріоти України отець Лука Радванський дав інтерв'ю щодо створення Єдиної Помісної Церкви в Україні, де висловив свою тверду позицію та запропонував можливі шляхи розвитку нової Єдиної патріотичної канонічної Церкви.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...