Служба ДСНС на Закарпатті врятувала туристку, яка зірвалася зі схилу та впала у 300-метрову прірву (фото)

Дівчина отримала травму ноги, рвані рани кистей рук і не могла самостійно пересуватися.

Фото:прес-служба ДСНС

У Закарпатській області рятувальники надали допомогу туристці, яка зірвалася зі зледенілого схилу і скотилася в 300-метрову прірву. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ДСНС.

9 січня о 19:20 в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення, що під час проходження туристичного маршруту двома туристами в районі полонини Рогнєска (підніжжя г. Петрос), 29-річна киянка зірвалася з обмерзшого схилу і скотилася в 300-метрову прірву. Дівчина отримала травму ноги, рвані рани кистей рук і не могла самостійно пересуватися.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт в район г. Петрос було направлено 8 чоловік особового складу та дві одиниці техніки Ясінянського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень. У складних погодних умовах (значний сніговий покрив, а також лавинна небезпека) о 00:50 10 січня рятувальникам вдалося дістатися до місця перебування туристів. Постраждалій були введені знеболюючі препарати і накладена шина на травмовану ногу.

Зважаючи на нічний час доби і небезпеку сходження лавин, рятувальники вирішили чекати початку світлового дня. Вранці, минаючи лавинонебезпечні ділянки, за допомогою спеціальних нош "волокуш", рятувальники, подолавши відстань близько 7 км, дісталися до свого транспортного засобу і відвезли постраждалу в Рахівську районну лікарню.

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...

Трагедія сталася під час ремонту: На Вінниччині під завалами ґрунту загинув чоловік (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:17

На Вінниччині стався зсув ґрунту: рятувальники дістали з-під завалу загиблого чоловіка. Про це у вівторок, 23 квітня. Про це повідомила пресслужба ДСНС України, передають Патріоти України. "За попередніми даними, під час проведення робіт з ремонту кана...