Смертельна погоня за BMW: Поліцейський пояснив, чому стріляв в автомобіль, коли той рухався заднім ходом

Відбулося чергове засідання суду у справі про вбивство пасажира BMW.

Сергій Олійник. Фото: 112.ua.

Сергій Олійник, якому прокуратура оголосила про підозру у перевищенні службових повноважень і навмисному вбивстві, заявив журналістам сьогодні у залі суду при те, що він цілився у капот та радіатор BMW, щоб зупинити його, і випадково влучив у пасажира. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Я не погоджуюся із позицією слідства, тому що у мене не було наміру позбавити життя. Моя ціль була - зупинити транспортний засіб шляхом пошкодження, щоб унеможливити подальші дії, щоб цей транспортний засіб нікого не позбавив життя", - підкреслив співробітник патрульної поліції.

Також Олійник пояснив, чому стріляв у напрямку автомобіля, коли той рухався заднім ходом.

“В цей момент я здійснив чотири постріли в напрямку радіатора і двигуна, тому що коли я вийшов, в цей момент BMW збила мого напарника і була реальна загроза життю й здоров'ю моєму напарнику”, - сказав він.

Олійник пояснив, чому стріляв у напрямку автомобіля, коли той рухався заднім ходом. Фото: dtp.kiev.ua

Також він додав, що не вважає себе винним у навмисному вбивстві, і наголосив, що під час цього інциденту виконував свою роботу поліцейського. На думку Олійника, висунута прокуратурою підозра у навмисному вбивстві не справедлива.

Крім того, Олійник сказав, що в разі, якщо він буде виправданий, то хотів би повернутися до роботи у поліції.

"Не будемо забігати наперед, але я хотів би виконувати свої службові обов'язки на користь держави і на захист населення", - підкреслив він.

Також Олійник повідомив, що його утримують у Лук'янівському слідчому ізоляторі і впродовж тижня з моменту його арешту він не мав змоги поспілкуватися зі своїми рідними, оскільки там немає можливості подзвонити.

Нагадаємо, у Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по BMW. В результаті загинув 17-річний юнак, який у компанії трьох інших чоловіків у нетверезому стані перебував у цьому авто.

Столична прокуратура відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

Патрульних поліцейських, які брали участь у переслідуванні автомобіля-порушника, відсторонили від виконання обов’язків до закінчення розслідування провадження, а одному з них - Сергію Олійнику висунуто обвинувачення у перевищенні повноважень і навмисному вбивстві підлітка. Печерський районний суд заарештував його на два місяці.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав арешт патрульного «спробою дискредитації поліції».

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...